Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Demokratik yonetim anlayışının tarihsel gelişimi ve uygulama ornekleri

0
86

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

Cevap: Demokratik yonetim anlayışının tarihsel gelişimi ve uygulama ornekleri

Toplumsal ihtiyaclarımıza bağlı olarak ortaya cıkan sorunların giderilmesindeki guclukler temsili demokrasinin işlerliğine yonelik tartışmaları gundeme getirmiştir Buna bağlı olarak demokratik yonetim anlayışının geliştirilmesi merkezi ve yerel yonetimlerle sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin sağlanmasını iceren ilkeler uluslararası metinlerde yer almıştır

Sivil toplum kuruluşları bireylerin ve toplumsal kesimlerin yonetime aktif katılımını amaclayan katılımcı yonetim anlayışı esas olarak demokratik işleyişin kapasitesini arttırmayı hedefleyen girişimler olarak gorunmektedir Gunumuzde onemli gelişmeler kaydeden sivil toplum kuruluşları katılımcı yonetim talepleriyle bir anlamda bireylerin ve toplumsal kesimlerin demokratik işleyişe yonelik yaklaşımlarını ortaya koymaktadırlar

Ulkemizde Demokratik tarihsel surec icinde sivil toplum anlayışı ve sivil toplumun kurumsallaşmasına yonelik yeterli birikim sağlanamamıştır Fakat ozellikle son yıllarda merkezi yonetimde ortak yonetim anlayışı ve katılımcı demokrasiye yonelik işbirliklerinin gercekleştiği gorunmektedir Bu yondeki girişimlerin uretime donuk toplumsal kesimlerle gercekleştirilmesi nedeniyle eleştirilebilmesinin yanında soz konusu işbirlikleri katılımcı yonetimin kurumsallaşması noktasında onemli bir adım olarak gorunmektedir Ote yandan merkezi duzeyde katılımcı demokrasinin kurumsallaşmasına yonelik girişimler aynı yaklaşımın yerel duzeyde belediye yonetimleri uzerinde uygulanması taleplerine referans teşkil etmektedir

Calışmamızın amacı sivil toplum kuruluşlarının demokrasi ve katılım kavramlarına ilişkin ongorulerini ve potansiyellerini belirlemektir

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt