iltasyazilim
FD Üye
Dondurmalı Karamelli Profiterol
Malzemeler
1,5 Su Bardağı Su
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Un
4 Adet Yumurta
Yarım Paket Şekerli Vanilin
Yarım Çay kaşığı tuz
Yarım Çay kaşığı şeker
1 Kutu Kaymaklı Dondurma
* Üzeri için;
1 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Su
Hazırlanışı
Su ve margarini kaynatın Yağ eriyince un, şeker, vanilin ve tuzu ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırın, koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin
Hamur soğuyunca içine teker teker yumurtaları ekleyip el mikseri ile karıştırın
Ardından buzdolabında yarım saat beklettikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla ceviz büyüklüğünde hamur parçalarını yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında önce 18 dakika, sonra ısıyı 140 dereceye düşürüp 30 dakika daha pişirin
Fırını kapatıp, kapağını açın ve profiteroller iyice kuruyuncaya kadar bekletin
Profiteroller soğurken, bir tencerede şeker, limon suyu ve suyu karıştırmadan kaynatın
Karamel altın rengini alınca hemen ateşten alın ve soğuyan profiterolleri karamele bandırıp soğumaya bırakın
Eğer arzu ederseniz fındık veya Antep fıstığına banarak da farklı bir sunum hazırlayabilirsiniz
Donan profiterolleri ikiye kesip arasına bir top kaymaklı dondurma koyarak servis edin
Afiyet olsun ~
Alıntıdır
Malzemeler
1,5 Su Bardağı Su
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Un
4 Adet Yumurta
Yarım Paket Şekerli Vanilin
Yarım Çay kaşığı tuz
Yarım Çay kaşığı şeker
1 Kutu Kaymaklı Dondurma
* Üzeri için;
1 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Su
Hazırlanışı
Su ve margarini kaynatın Yağ eriyince un, şeker, vanilin ve tuzu ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırın, koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin
Hamur soğuyunca içine teker teker yumurtaları ekleyip el mikseri ile karıştırın
Ardından buzdolabında yarım saat beklettikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla ceviz büyüklüğünde hamur parçalarını yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında önce 18 dakika, sonra ısıyı 140 dereceye düşürüp 30 dakika daha pişirin
Fırını kapatıp, kapağını açın ve profiteroller iyice kuruyuncaya kadar bekletin
Profiteroller soğurken, bir tencerede şeker, limon suyu ve suyu karıştırmadan kaynatın
Karamel altın rengini alınca hemen ateşten alın ve soğuyan profiterolleri karamele bandırıp soğumaya bırakın
Eğer arzu ederseniz fındık veya Antep fıstığına banarak da farklı bir sunum hazırlayabilirsiniz
Donan profiterolleri ikiye kesip arasına bir top kaymaklı dondurma koyarak servis edin
Afiyet olsun ~
Alıntıdır