dengeLer bozuLmuştur ve süre isyan zamanıdır mesela şeffaflık, şeffaflık iyidir bi yerde fakat ben bunLarı sevsemde arkasında değiLim akLı, mantığımdan uzakLaştırıyorsa bi şeyLer kafam karışıkkken haLen karıştırıyorsa ve organLarım görevLerini birbirine devrediyorsa benden izinsiz; görüyorsam kuLakLarımLa, gözLerimLe duyuyor ve seni kaLbim isterken o atıyor, beynim buna gözyaşı döküyorsa bi şeyLer zıt gidiyordur; en fazla da bunLarı yazan eLLerim nefes aLamıyorsa dengeLer bozuLmuştur ve süre isyan zamanıdır sonuçta aşkLar her zaman vardır ve hiç bitmeyecektir ruhuma bunu anlatmak imkansızdı başkasındayken organLarım kendi görevLerini terk etmişti grevdeydiLer belki öteki işçiLer gibi ve bütün işçiLer gibi hakLıydıLar, lakin sadece hakLıydıLar birincil kere çok zorLanacaktım çünkü bu sefer koşul kendim değiLdi işçiLer veya ameLiyatLa değişebiLecek bi kaç organ değiLdi bu sefer kör'e rengi anLatacaktım daima alışık oLduğu siyahı değil, beyazı anLatacaktım arada ayrıLıkLar, doğadaki yaprakLar veya sLoganLardaki morLar¿ mavinin gecedeki değişimi, kırmızının sendeki yürürLüLüğü birincil defa fazla zorLanacaktım çünkü ben bu sefer aşkı, biLmeyene anLatacaktım renkLerin karışımını ve siyahımsı pembeyi; aşkı biLene renkLeri anLatıyorsam görmediği haLde rengi biLene aşkı anLatabiLmeLiydim renkLerLe minik çocuk çizimLerindeki kaLpLerin içindeki manayı aramaLıydım önce ve kırıLınca kırmızı kaLeminin ucu kaLpLerinin kırıLışını; bitinceki çırpınışLarını ve resimLerine damLayan gözyaşLarını ve aşktaki beyazın siyaha savaşını alinti