Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Deniz Börülcesi Meze

Deniz Börülcesi Meze

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Deniz Börülcesi Meze Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr deniz börülcesi

Sos için;


*3 diş sarımsak (haşlanmış)
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*2 yemek kaşığı balsamik sirke
*1 yemek kaşığı nar ekşisi

Deniz Börülcesi Meze Tarifi Yapılışı Deniz börülcelerimizi güzelce yıkıyoruz Ardından ocağımızda geniş bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine atıyoruz Üzerine kabuklarını soymadan hafif ezdiğimiz sarımsakları ilave edip kapağını kapatıyoruz Sarımsakları ilave etmemizin amacı pişerken içindeki aromasını bırakması ve sosun içerisine keskin bir koku bırakmasın diye kaynatmış olmamız Yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra kontrol ediyoruz Eğer kılçıkları kolay çıkıyorsa ocaktan alıp suyunu süzüyoruz İster soğuduktan sonra ister sıcakken size kalmış kılçıklarından güzelce ayıklıyoruz ve geniş bir tabağa alıyoruz Gelelim sosunu hazırlamaya, kaynatmış olduğumuz sarımsakları kabuklarından arındırıp bir tabakta eziyoruz Zaten çok yumuşak olduğu için hemen eziliyoruz Güzel bir kıvam elde etmek için ben genelde sosları küçük bir kavonozda karıştırın İyi bir yöntem sizlerde bu şekilde yapabilirsiniz Kavanozun içerisine malzemelerimzi ekleyip, kapağını kapatıp, güzelce bir çalkalıyoruz Daha sonra börülcelerimizi sosluyoruz Servis tabağına alıp, gereken süslememizi yaptıktan sonra üzerini streçleyip dolaba dinlenmeye bırakıyoruz Not; dikkat ederseniz hiç tuz koymadık börülceler deniz kenarında yetiştiği için fazla miktarda tuz içerir Ekstra tuz koyarsanız fazla tuzlu olacaktır Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt