iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 demet deniz börülcesi,
2 diş sarmısak,
Limon,
Zeytinyağı,
Tuz
Hazırlanışı
Deniz börülcelerini bol suda bekletip yıkayın Tencerede kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın Suyunu süzdükten sonra börülceleri köklerinden tutup kılcıklarını tek tek sıyırın Ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı, sarmısak, limon ve tuz ile hazırladığınız sosu dökerek karıştırın
Not: Deniz börülceleri tuzlu olduğu için haşlarken suyuna tuz koymayın
Haşladığınız deniz börülcesini mayonezli sarmısaklı yoğurt ile de karıştırıp yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
2 demet deniz börülcesi,
2 diş sarmısak,
Limon,
Zeytinyağı,
Tuz
Hazırlanışı
Deniz börülcelerini bol suda bekletip yıkayın Tencerede kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın Suyunu süzdükten sonra börülceleri köklerinden tutup kılcıklarını tek tek sıyırın Ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı, sarmısak, limon ve tuz ile hazırladığınız sosu dökerek karıştırın
Not: Deniz börülceleri tuzlu olduğu için haşlarken suyuna tuz koymayın
Haşladığınız deniz börülcesini mayonezli sarmısaklı yoğurt ile de karıştırıp yiyebilirsiniz
Afiyet olsun