iltasyazilim
FD Üye
Deniz Börülcesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 demet deniz börülcesi
*4 büyük diş diş sarımsak
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*yarım yemek kaşığı sirke (mümkünse*elma sirkesi)
*yarım limon suyu
*yarım çay bardağı zeytinyağı
Deniz Börülcesi Tarifi Yapılışı Sevgili Refika Birgül ün tarifini kendi damak tadıma göre ayarladım ve bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim
Deniz börülceleri ve iki sarımsak kaynar suya atılır*ve kapağı kapatılarak yaklaşık 10 dk kaynatılır Ardından börülcelerin*haşlanıp haşlanmadığı*kontrol edilir bunun için bir tanesi alınır sap kısmından tutulup ucuna doğru kılçık sıyrılır Kolaylıkla*sıyrılabiliyorsa ocak kapatılır sarımsaklar soyulup bir kenara konulup börülcelerin*rengi güzel olması için süzdükten*sonra direk soğuk (mümkünse*buzlu) suya atılır*Kılçıkları temizlenen börülceleri*bir kez daha sudan geçirip iyice süzülmesini*beklerken sosunu hazırlıyoruz*Bunun için haşlanmış sarımsaklar çatal yardımıyla ezilir, diğer çiğ sarımsak da bıçak yardımıyla ince ince ezilir Tüm*sarımsaklar*bir kaba konur üzerine zeytinyağı limon sirke konulup bir güzel karıştırılır Süzülen börülceler*bir kaba konur üzerine sos dökülerek*bir güzel karıştırılır*Leziz deniz börülceniz servise hazır Afiyet olsun
Hiçbir şekilde sosa ya da kaynama suyuna tuz koymayınız
Deniz borulcesi hazırlandiktan sonra 1 gece dolapta bekletilirse daha lezzetli olur
*3 demet deniz börülcesi
*4 büyük diş diş sarımsak
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*yarım yemek kaşığı sirke (mümkünse*elma sirkesi)
*yarım limon suyu
*yarım çay bardağı zeytinyağı
Deniz Börülcesi Tarifi Yapılışı Sevgili Refika Birgül ün tarifini kendi damak tadıma göre ayarladım ve bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim
Deniz börülceleri ve iki sarımsak kaynar suya atılır*ve kapağı kapatılarak yaklaşık 10 dk kaynatılır Ardından börülcelerin*haşlanıp haşlanmadığı*kontrol edilir bunun için bir tanesi alınır sap kısmından tutulup ucuna doğru kılçık sıyrılır Kolaylıkla*sıyrılabiliyorsa ocak kapatılır sarımsaklar soyulup bir kenara konulup börülcelerin*rengi güzel olması için süzdükten*sonra direk soğuk (mümkünse*buzlu) suya atılır*Kılçıkları temizlenen börülceleri*bir kez daha sudan geçirip iyice süzülmesini*beklerken sosunu hazırlıyoruz*Bunun için haşlanmış sarımsaklar çatal yardımıyla ezilir, diğer çiğ sarımsak da bıçak yardımıyla ince ince ezilir Tüm*sarımsaklar*bir kaba konur üzerine zeytinyağı limon sirke konulup bir güzel karıştırılır Süzülen börülceler*bir kaba konur üzerine sos dökülerek*bir güzel karıştırılır*Leziz deniz börülceniz servise hazır Afiyet olsun
Hiçbir şekilde sosa ya da kaynama suyuna tuz koymayınız
Deniz borulcesi hazırlandiktan sonra 1 gece dolapta bekletilirse daha lezzetli olur