iltasyazilim
FD Üye
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik)
Malzemeler:
50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI :
Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin Yeniden yıkayın
Zeytinyağını bir tavaya alın Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin Renkleri değişene dek soteleyin Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin Sürekli karıştırarak, 68 dakika pişirin Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın
Güveclere doldurarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın
Malzemeler:
50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI :
Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin Yeniden yıkayın
Zeytinyağını bir tavaya alın Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin Renkleri değişene dek soteleyin Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin Sürekli karıştırarak, 68 dakika pişirin Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın
Güveclere doldurarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın