iltasyazilim
FD Üye
Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni (6 Kişilik)
Malzemeler:
18 Adet Cannelloni
1 İstakoz
2 Yengeç
20 cl Kaynatılmış Balık Suyu
2 Havuç
2 Kereviz Dalı
3 Rezene
5 clPastis
10 cl Taze Krema
20 gr Tereyağ
1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
25 cl Beyaz Şarap
1 Demet Fesleğen
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI :
İstakozu 7 dakika, yengeci de 10 dakika sırayla balık suyunda kaynatın Etlerini kücük parçalara ayırın Kereviz ve havuçları kıyın istakozun başını ve yengeç kabuklarını etsuyunda haşlayın
Zeytinyağında sarımsak ve soğanla birlikte kavurun Beyaz şarabı ısıtın, fesleğen demetini ekleyin ve 10 dakika kısık ateşle kaynatın Rezeneyi buharda 15 dakika pişirin
Havuç ve kerevizleri tereyağında biraz pişirin Pastisi ısıtın10 cl deniz mahsulü suyuna, kremayı ekleyip karıştırın İstakoz ve yengeç etini kıyılmış fesleğenle hafifçe karıştırın
Karışımı cannellonilerin içine doldurun Rezeneyi mikserde karıştırın ve suzun Tabaktaki cannelloni’lerin altına yayın
Malzemeler:
18 Adet Cannelloni
1 İstakoz
2 Yengeç
20 cl Kaynatılmış Balık Suyu
2 Havuç
2 Kereviz Dalı
3 Rezene
5 clPastis
10 cl Taze Krema
20 gr Tereyağ
1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
25 cl Beyaz Şarap
1 Demet Fesleğen
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI :
İstakozu 7 dakika, yengeci de 10 dakika sırayla balık suyunda kaynatın Etlerini kücük parçalara ayırın Kereviz ve havuçları kıyın istakozun başını ve yengeç kabuklarını etsuyunda haşlayın
Zeytinyağında sarımsak ve soğanla birlikte kavurun Beyaz şarabı ısıtın, fesleğen demetini ekleyin ve 10 dakika kısık ateşle kaynatın Rezeneyi buharda 15 dakika pişirin
Havuç ve kerevizleri tereyağında biraz pişirin Pastisi ısıtın10 cl deniz mahsulü suyuna, kremayı ekleyip karıştırın İstakoz ve yengeç etini kıyılmış fesleğenle hafifçe karıştırın
Karışımı cannellonilerin içine doldurun Rezeneyi mikserde karıştırın ve suzun Tabaktaki cannelloni’lerin altına yayın