Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Deniz mahsüllü risotto tarifi (Paella tarifi)

Deniz mahsüllü risotto tarifi (Paella tarifi)
0
120

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Sevgililer Günü üzere hususî bir günü hanede geçirmek yahut sevdiklerinize şahsi bir menü hazırlamak istiyorsanız, size olağanüstü bir risotto tanımımız var. Mum ışığında baş başa yiyeceğiniz bir akşam yemeğini daha farklı kılmak için bu lezzetli tarife kesinlikle göz atın! (*)


paella-risotto-tart-tarifi.jpg

Materyaller (4 kişilik)
  • 1,5 bardak Arborio pirinci (Risotto pirinci)
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 250 ml beyaz sek şarap
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr karides (kabukları çıkarılmış ve temizlenmiş)
  • 12 adet büyük uzunluk siyah midye (iyi temizlenmiş)
  • Bir tutam safran
  • 40 gr rendelenmiş parmesan
Deniz mahsüllü risotto tanımı (Paella tarifi)
  • Bir sos tavasında kısık ateşte tavuk suyunu ısıtın. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alarak deniz tuzu ekleyin. Sonra bir tutam safranı da ekledikten sonra tavanın kapağını kapatın.
  • Büyük bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar düşük ısıda 10 dakika kadar kavurun. Üzerine pirinci ekleyin ve yüksek ateşte 5 dakika boyunca karıştırın.
  • Şarabı tencereye ekleyin. Pirinç ile soğan şarabı külliyen emene kadar karıştırın. 1 kaşık safranı demlenen pirincin üstüne ekleyin.
  • Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın. Karidesleri tencereye ekleyin ve tüm yağı emene kadar karıştırın. Sonra karidesleri birkaç dakika pişirin.
  • Risotto pişmeden birkaç dakika evvel parmesanı hazırlayın ve midyelerin içine kaşık ile doldurun. Midyeler açılana kadar pişirin, açılmayan midyeleri bir kenara ayırın.
  • Risottoya karidesi ekleyin. Biraz maydanoz ile süsleyip, servisini yapın.
Afiyet olsun!

(*) Deniz mahsüllü risottonuzun daha lezzetli olması için ısıyı içine düzgün bir biçimde hapseden tam döküm tencerelerden kullanmanızı tavsiye ederiz. Tanım görselinde kullandığımız tencere Le Creuset'in Sevgililer Günü için kişisel olarak tasarladığı kalp biçimindeki kiraz renkli döküm tenceresidir.



 
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt