Deniz Seki matruşka gibiyim deniz seki, son haberleri, 2011, hakkında haberleri, röportajları ve bir de burada arkadaşlar 1548662499 1548662499 denizsekimatruskagibiyim5c4eb6e80da3ddenizsekimatruskagibiyim5c4eb6e80da3d denizsekimatruskagibiyim5c4eb6e80da3d Yaşadığı karanlık günlerden sonradan bir dergi için verdiği açıklamalarda matruşka gibiyim, içimde onlarca kadın vardiyen Deniz Seki'nin o haberini sunuyoruz Melek'ler Büyük bir sınav verdi Bu dönemde dostunu, düşmanını anladı Kaderini sil tekrar yazdı, şimdi ikinci hayatını yaşıyor Ataol Behramoğlu’nun dizelerindeki gibi “yaşadıklarından öğrendiği çok şey var ve o bunu yiğitçe anlatıyor En fazla babasından bahsederken duygulanıyor, annesine, kardeşlerine doyamıyor Yanacağını bilerek duygusallıktan vazgeçmiyor Deniz Seki, Seninle dergisinin haziran sayısına misafir oldu, çarpıcı açıklamalarda bulundu “Bu şarkı İkimizin sizin ikinci televizyon programınız değil mi? Evet Daha önce “Deniz Yıldızını yapmıştım Bu kez Yavuz Bingöl ile birlikteyiz ılk işim sunuculuktu TRT İstanbul Televizyonu’nda O yüzden fazla zorlanmadım Fakat naklen yayın heyecanı, stresi öbür ıçimi rahatlatan tek şey en iyi bildiğim işi, müziğimi yapmam Gelelim hayata Bu hayattan neler öğrendiniz? Öğrenmem gereken her şeyi öğrendim koskocoman sınavlardan geçtim Allah’ın huzurunda Bu sınavlar kendi içime dönmemi sağladı Doğrusu kendimi ne değin ikinci planda görmüşüm onu ayrım ettim Keşkeleriniz, pişmanlıklarınız var mı? Hayatımda keşkeler hiç olmadı Çünkü keşkelerin insanın geçmiş hayatına, hayat öyküsüne haksızlık ettiği kanaatindeyim Olan her şeyin bir sebebi var Bu da sizi olgunluğa eriştiriyor, farkındalıkla tanıştırıyor Pişmanlıklarım? Mutlaka “vah vah dediğim zamanlar olmuştur fakat o pişmanlıkları hayra yorumlayarak hayatımı sürdürüyorum Dövünmüyorum Yaşadığınız o dönemi nasıl hatırlıyorsunuz? Sert bir dönem yaşadım ve küllerimden her tarafta doğdum Tekrar Tekrar aydınlığa bakan, mükemmel bir kapı açtı Tanrı bana Tabii bu açılan kapı benim müziğimin gücüyleydi bununla beraber, Allah’a olan inancımlaydı Müzik aşkı başıma ne gelirse gelsin benim hayata sıkıca sarılmama sebep oldu “Sözyaşlarım gibi iri bir albümün doğmasına yaradı ÖNÜME BAKIYORUM FAKAT GÖZÜM DİKİZ AYNASINDA O şiddet dönemde gücünüzü sınadınız mı? Zinde olduğumu biliyordum fakat bu değin artı güçlü olduğumu bilmiyormuşum Haricen minicik şeylerle hayatınızı zindan ederken orada bütün tersi ufacık şeylerden mutlu oluyorsunuz Bu da Tanrı’ya binlerce defa teşekkür etmenize sebep oluyor Sanki bu yaşadıklarınıza minnettar gibisiniz Keza de çok minnettarım Ben hastanenin birinde yoğun bakımda, bir kolu ya da bacağı kopmuş, bilinci kapanmış bir vaziyette de olabilirdim Beterin beteri var Bunları görüp bunlarla yüzleşmek sizin olgun olduğunuzu ispatlıyor Geriye dönüp o günleri hatırlıyor musunuz? Önüme bakıyorum defalarca fakat gözüm daima dikiz aynasında Tıpatıp otomobil kullanır gibi id İçinizde kaç kadın var? Bir sürü Matruşka gibiyim Küçücükten başlayıp iri kadınlara kadar yüzlerce Anne kadın var, bayan bayan var, çocuk var, güçlüsü, neşelisi, hüzünlüsü, bir sürü Yalnızca bende değil biz kadınların hepsinde yüzlerce bayan var Biz kadınların içinde rengarenk kadınlar var Kadın olmak çok hoş bir şey bir daha dünyaya gelsem tekrar bayan elde etmek, yeniden bunları yaşamak isterdim Bayan olmayı çok erdemli buluyorum doğrusu En çok hangi bayan halinizi seviyorsunuz? Hepsini Çünkü hepsi birbiriyle çok güzel anlaşıyor Onların tümü arkadaşlar BENİM GİBİ İNSANI KAYBEDENLER ÜZÜLSÜN Keşke bu dek hissi olmasaydım dediğiniz oluyor mu? Duygusallığımdan ara sıra şikayet etmişliğim vardır Fazla sulu gözlü, fazla derin hissettiğim için Fakat duygusallık güzel şey Çünkü duygusal olmak aynı zamanda vicdanlı edinmek demek Vicdan benim kitabımda fazla tartı teşkil ediyor Bir insan vicdanlıysa o insandan korkmayın Ben vicdanlıyım, insan gibi insanım, hiçbir süre bozulmadım Kumaşım iyi çünkü Duygularınızı kullananlar oldu mu? Natürel suistimal edilmiştir mutlaka Onların kendi kayıpları, hayatımdan çıkıp gittiler Benim gibi bir insanı kaybetmiş olmalarına üzülsünler derim Çünkü benden fazla pozitif yok, bunda mütevazılık edemeyeceğim Siz nasılsınız ki sizden fazla yok! Ben düzgün biriyim Hayatta yanlışlar yapmış olabilirim, hatalarım da olabilir Hatalarımla, günahlarımla, sevaplarımla ben kalbi iyi bir insanım Bu çok kayda değer Hiçbir süre kalbim kirlenmedi, kimse de kirletemez Geçmişe dönüp baktığınızda özlediğiniz bir şey var mı? Rahmetli babamı özlüyorum Keşke babam yaşasaydı da bugünlerime tanık olsaydı Çünkü hiç istemiyordu bu mesleği yapmamı Güç dönemleriniz hayatınızdan neler götürdü? Hayatımın fazla uzun bir vakit diliminde yalnızlığa hükümlü oldum Ancak o yalnızlık kendimle yüzleşmemi sağladı Kendimi tanımamı, karanlık noktalarımı görmemi sağladı Deneyim denen okulu okumama yaradı derhal ikinci hayatımı yaşıyorum ÇOK AĞLADIM AMA HİÇ AYAKLANMA ETMEDİM Hiç isyan ettiniz mi? Çok ağladım ama hiç isyan etmedim ıçimi yıkadım ağlayarak Fazla pozitiftim Haykırmadım, gerçekte kalbimi bozmadan karanlığın içinde aydınlıkla yüzleştim Böyle iyimser düşünmesem olmazdı Defalarca bir ışık vardı içimde, o hiç sönmedi Oradaki herkes pek hissediyor mu? Zannetmiyorum Bu hayata her tarafta gelseydiniz Mutlaka yine sanatçı olurdum, yine Deniz olurdum, yine yaşadıklarımı yaşardım, yine şehvetli aynı kadın olurdum Çelik Gibi bir Deniz düşünemiyorum Adınızın hangi özelliklerini taşıyorsunuz? Ben de deniz gibi bazen hırçın, ara sıra dalgalı, bazen çarşaf gibiyim Bazı yerlerde çok derin, bazı yerlerde sığım AŞK, İNSANI ŞUURSUZLAŞTIRIYOR Aşk kadını mısınız? Evet, aşka aşığım Aşk olmadan hayatın hiçbir anlamı olmaz Aşk insanı şuursuzlaştırıyor Fazla güzel bir şey, pırıl pırıl bir duygu fakat içinde fazla acısı da var Arsız bir duygu Canınız yanmış, aşık olmuşsunuz vesaire ama aradan vakit geçiyor, kalbiniz tamir oluyor, bitmiş bir başkasına aşık oluyorsunuz Üstelik kalbinizin tekrar kırılacağını, acı çekeceğinizi, dilinizin yanacağını bile bile Aşk çağrıda bulunmak acı çekmek çağırmak Ayrılık acısı da çektim Melankolik oluyorum o zamanlar Çok yazıyorum, kalemimle dertleşiyorum o kadar çok kağıt var ancak yazıp biriktirdiğim Havlu peçetelere bile yazmışım ıleride bunları toplayıp kitap haline getirmeyi planlıyorum CEZAEVI TOPRAKSIZ ZİNCİRLİKUYU Hapishanedeki kadınlar adına ne gerçekleştirmek isterdiniz? Hapishanedeki insanların, orada olma sebeplerinin en birincisi hayatlarında yaptıkları hatalı seçimler, hatalı ilişkiler, yanlış evlilikler, hatalı aşklar Yüzde 90’ı bu yüzden orada Ayrı bir yaşam var orada Orası topraksız Zincirlikuyu Özgürlük? Serbest annenin elini yetişmek demekmiş, bağımsızlık ayağını halıya baskın yapmak demekmiş, bağımsızlık gökyüzüne uçsuz bucaksız bakmak demekmiş Gökyüzü dikdörtgen değilmiş