iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
12 kg karides
1 su bardağı beyaz şarap
rendelenmiş kaşar
domates
soğan
sarımsak
defne yaprağı
tuz
karabiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Bir tavada ince doğradığınız soğanları kavurun, dövülmüş sarımsağı ekleyin ve 12 dakika daha kavurun Üzerine domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya, suyu çekinceye kadar pişirin Piştikten sonra şarap, tuz, karabiberi ekleyin ve bir taşım kaynatın Karidesleri ve defne yaprağını ekleyerek 34 dakika kadar pişirin Ocaktan alarak isteğe göre tek kişilik güveç kaplarına veya ısıya dayanıklı bir cam kaba alın Üzerine rendelenmiş kaşar döşeyerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN !
12 kg karides
1 su bardağı beyaz şarap
rendelenmiş kaşar
domates
soğan
sarımsak
defne yaprağı
tuz
karabiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Bir tavada ince doğradığınız soğanları kavurun, dövülmüş sarımsağı ekleyin ve 12 dakika daha kavurun Üzerine domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya, suyu çekinceye kadar pişirin Piştikten sonra şarap, tuz, karabiberi ekleyin ve bir taşım kaynatın Karidesleri ve defne yaprağını ekleyerek 34 dakika kadar pişirin Ocaktan alarak isteğe göre tek kişilik güveç kaplarına veya ısıya dayanıklı bir cam kaba alın Üzerine rendelenmiş kaşar döşeyerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN !