iltasyazilim
FD Üye
ÇOK ESKIDEN yazılarını yazmak üzere okyanus sahiline dışarı giden ihtiyar bir bilge adam varmış Çalışmaya başlamadan önce sahilde bir yürüyüş yaparmış Bir gün sahilde yürürken plaja dürüst baktığında genç bir adam görmüş Genç adam bir kaç adım koşuyor, yerden bir şey alıyor ve yumuşak bir hareketle okyanusa fırlatıyormuş Azıcık daha yaklaşınca seslenmiş: “Merhaba Ne yapıyorsun böyle ?
Genç adam durmuş, başını kaldırmış ve yanıt vermiş :
“Okyanusa deniz yıldızı atıyorum
Neden okyanusa deniz yıldızı atıyorsun demiş bilge adam?
“Güneş çoktan yükseldi ve sular çekiliyor Eğer onları suya atmazsam ölecekler
“Ama delikanlı görmüyor musun ama kilometrelerce sahil var ve bastan aşağıda deniz yıldızıyla doymuş Hiçbir şey fark etmez !
Genç adam nezaketle dinlemiş, eğilerek yerden bir deniz yıldızı daha almış ve dalgalanan denize içten fırlatmış
“Bunun için gördü
İnternet
sitelerinde sıkça yer alan bu öykü BBP ’ne ilham oldu
Lokal tercih için çekilen filminde Genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu, genç adam rolünü şahsen oynadı
İki dakikalık filmi Akçakoca sahilinde çekildi
Fikir Genel sekreter Yalçın Topçu ’nun kızından aldığı fikirle ortaya çıktı
Tıpatıp hikayedeki gibi verilecek bir oy ’un her şeyi değiştirebileceği vurgulanıyor *
Genç adam durmuş, başını kaldırmış ve yanıt vermiş :
“Okyanusa deniz yıldızı atıyorum
Neden okyanusa deniz yıldızı atıyorsun demiş bilge adam?
“Güneş çoktan yükseldi ve sular çekiliyor Eğer onları suya atmazsam ölecekler
“Ama delikanlı görmüyor musun ama kilometrelerce sahil var ve bastan aşağıda deniz yıldızıyla doymuş Hiçbir şey fark etmez !
Genç adam nezaketle dinlemiş, eğilerek yerden bir deniz yıldızı daha almış ve dalgalanan denize içten fırlatmış
“Bunun için gördü
İnternet
sitelerinde sıkça yer alan bu öykü BBP ’ne ilham oldu
Lokal tercih için çekilen filminde Genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu, genç adam rolünü şahsen oynadı
İki dakikalık filmi Akçakoca sahilinde çekildi
Fikir Genel sekreter Yalçın Topçu ’nun kızından aldığı fikirle ortaya çıktı
Tıpatıp hikayedeki gibi verilecek bir oy ’un her şeyi değiştirebileceği vurgulanıyor *