Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

***DeNiZaY - Seçme Tarifler - Karışık (Devamlı Güncellenecek)***

***DeNiZaY - Seçme Tarifler - Karışık (Devamlı Güncellenecek)***

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
YÜZÜK KURABİYELER

http:img139**************img1397mxh2

Malzemeler

500 gr un
300 gr margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
15 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet yumurta
1 Paket vanilya
Kreması için :
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
45 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
Üzerine :
Hindistancevizi ve antep fıstığı



Hazırlanışı

Öncelikle margarin ve pudraşekerini iyice yoğurun
Diğer malzemeleri de ekleyip, yoğurmaya devam edin
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin
Daha sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açın
1 çay bardağı yada kalıp ile yuvarlaklar kesin
Bunların yarısının da ortasını yüksük yada küçük yuvarlakla çıkarın
Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında beyaz kalacak biçimde pişirin
Bu arada kremayı hazırlayın
Bunun için süt, yumurta, un ve şekeri çırpıp ocağa alın
Muhallebi kıvamını alana dek pişirin
Ilınınca yağ ve vanilyayı ilave edip çırpın
Fırından aldığınız kurabiyelerin dekilsiz olanlarına krema sürün
Delikli kurabiyeleri üzerine kapatın
Ortasına antep fıstığı koyup, yanlarını hindistancevizine bulayın





PASKALYA ÇÖREĞİ

http:img166**************img1667606lb7

Malzemeler

Mayalı hamur için :
45 Su bardağı un
1 Su bardağı ılık süt
1 Kahve fincanı tozşeker
1 Adet yumurta
1 Kahve fincanı margarin
3 Tatlı kaşığı toz maya
1 Çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için : 1 adet yumurta sarısı
Arzuya göre üzerine susam veya çörekotu da serpebilirsiniz
Hamurun dinlendirilme süresi : 25 dakika



Hazırlanışı

Bir kapta mayalı hamur malzemelerini karıştırıp hamur elde edin
Üzerini temiz bir bezle örtüp 2025 dakika sıcak bir yerde dinlendirin
Hamuru 5 parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayıp geniş bir rulo yapın
Dilediğiniz biçimde örgü şekilleri verip yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 25 dakika dinlendirin
Üzerine yumurta sarısı sürün
Arzuya göre üzerine çörekotu da serpebilirsiniz
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin





ÇİLEKLİ ÇÖREKLER

http:img99**************img996807606zn8

Malzemeler

1 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı vanilya esansı
2 Yumurta sarısı
3 Çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
450 gr milföy hamuru
1 Adet yumurta
450 gr çilek
3 Çorba kaşığı çilek jölesi



Hazırlanışı

Süt ve vanilya esansını pişirdikten sonra soğumaya bırakın
Şeker ve yumurta sarılarını çırpın
Daha sonra bu karışıma unu ekleyin
Sütlü vanilya karışımını da ekleyip karıştırdıktan sonra düşük ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin
Elde ettiğiniz hamuru 8 eşit parçaya böldükten sonra, milföy hamuru ile sarın
Çırpılmış 1 adet yumurtayı bu hamurlara sürerek 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin
Çilekleri yıkayıp saplarını koparın
Çilekleri 8 parçaya eşit olarak dağıttıktan sonra üzerlerine eritilmiş çilek jölesini dökün
İsteğe göre krema ile servis yapabilirsiniz





AÇMA

http:img299**************img2995605606oz3

Malzemeler

15 Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 12 saat



Hazırlanışı

Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın
Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin
Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın
Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın
Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin
Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 12 saat kabarması için bekletin
Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin
Yağlanmış fırın tepsisine dizip 1520 dakika daha dinlendirin
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin
180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Ilık olarak servis yapın





KAKAOLU KURABİYE

http:img299**************img2993223606sk9

Malzemeler

65 Çorba kaşığı tereyağ veya margarin
5 Çorba kaşığı esmer şeker
1 Adet yumurta
15 Su bardağı un
3 Çorba kaşığı kakao
1 Çay kaşığı kabartma tozu
50 Gr beyaz çikolata
2 Çorba kaşığı dövülmüş fındık
Pudra şekeri



Hazırlanışı

Yağ ve şekeri blendırda karıştırıp, yumurtayı da ekledikten sonra çırpmaya devam edin
Daha sonra kakao, un ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin
Karışım iyice koyulaştıktan sonra, bir kaşık yardımıyla 18 parça halinde bir fırın tepsisine yerleştirin
6 tanesine kırılmış beyaz çikolata, 6 tanesine dövülmüş fındık parçalarını ve kalan diğer 6 taneyi de sade olarak 190 dereceli fırında 1015 dakika pişirin
Kurabiyeleri soğuttuktan sonra kalan 6 tane sadenin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt