Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ne iş yapar

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ne iş yapar
0
109

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ne meslek yapar denizcilik lisesi mezunları ne iş yapar Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ne iş yapar, tanımı nedir; gelin bu yazımızda bu konu hakkında bilgi sahibi olalım Melek'lerim 1549352494 1549352494 denizcilikisletmeleriyonetimineisyapar5c593e34051b7denizcilikisletmeleriyonetimineisyapar5c593e34051b7denizcilikisletmeleriyonetimineisyapar5c593e34051b7 TANIM Deniz yolu ile taşımacılık işlemini planlayan ve yöneten kişidir GÖREVLER Çalıştığı işletmenin sahip olduğu tartı ve gezgin gemilerinin en verimli şekilde çalışması için işletme planı hazırlar Bunu yaparken; Kurumun para, malzeme ve insan gücünün en hesaplı şekilde kullanılmasını sağlar, İşletmeye bağlı olan ya da olmayan tartma ve gezgin gemilerinin hareket saatlerinin bağlantısını sağlar, Hazırladığı plana tarafından kendisine alt olarak çalışanlara tayin dağıtımı yapar ve çalışmalarını teftiş eder KULLANILAN ALET VE MALZEMELER Bilgisayar, telsiz, telefon, faks gibi araçları kullanır MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Denizcilik İşletmeleri Yöneticisi elde etmek isteyenlerin; Üstteki düzeyde genel yeteneğe, düşüncelerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilme gücüne sahip, Bir işi planlayıp uygulayabilen, başkalarını etkileyip yönlendirebilen, becerikli, Sosyal bilimlere, özellikle ekonomiye ilgi duyan, Sorumluluk duygusuna sahip, Uzak görüşlü, risk alabilen ve ticaretten hoşlanan kimseler olmaları gerekir ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Denizcilik işletmeleri yöneticisi devlete ait ya da özel deniz taşımacılığı şirketlerinde çalışır, görevini genellikle büroda yürütür Birinci derecede verilerle (sayılar) ilgilidir Ama, yönetim görevi insan ilişkilerini gerektirir Idareci olarak emrinde çalışan personelle, deniz sigorta şirketleri elemanları ile, diğer yerli ve tanıdık olmayan işletmelerin yöneticileri ve kaptanları ile etkileşim halindedir ÇALIŞMA ALANLARI VE IŞ BULMA OLANAKLARI Meslek bulma sorunu yaklaşık olarak hiç olmayan bir meslektir Gemilerde ve deniz limanlarında görev alabilir, kendisine ya da bir başkasına ait deniz acenteleri ve sigorta şirketlerinde çalışabilir, kendilerine ait gemiyi işletebilir MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Iş eğitimi, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulunun “Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünde verilmektedir IŞ EĞİTİMİNE GIRIŞ KOŞULLARI Bu bölümlere girebilmek için Öğrenci Seçme ve Sipariş Verme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Eşit Siklet (EA) puanı elde etmek gerekmektedir EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleğin eğitim süresi; Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulunda 1 yılı İngilizce hazırlık elde etmek üzere, toplam 5 yıldır Eğitim teorik ve pratikte verilmektedir Eğitim süresince; İşletme, İktisat, Hukuk, Matematik, Personel Yönetimi, Maliyet Muhasebesi, Bilgisayar, Finansman gibi esas nitelikteki disiplin dersleri yanına Deniz Ticaret İşletmelerinin Yapıları, Deniz İşletmeciliği Yönetimi Şekilleri, Deniz Ticareti ve Politikası, Taşımacılık İlkeleri ve Teknolojisi, Acente ve Broker İşletmeciliği, Esas Gemicilik Bilgileri, Denizcilik Haberleşme Sistemleri, Milletlerarası Denizcilik Kurumları gibi iş dersleri okutulmaktadır MESLEKTE İLERLEME Meslekte ilerleme kişinin çaba, başarı ve deneyimine bağlıdır Mektep başarısı yüksek, yaptığı stajlarda da bunu göstermiş bir öğrenci, mezuniyetinden hemen sonra yönetici pozisyonuna gelebilir Ama bilhassa halk kuruluşlarında, yönetici pozisyonlarına gelebilmek için deneyim (belli bir süre çalışmış edinmek) şarttır BENZER MESLEKLER: Ekonomistlik, işletmecilik BURS, KREDİ VE ÖDENTI DURUMU Eğitim boyunca koşulların uyması halinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim ve harç kredisi, millet ve özel kuruluşlardan karşılıklı ya da karşılıksız burs alınabilir Mezuniyet sonrası kazanç, çalışılan işletmeye ve kişinin başarısına tarafından fazla çeşitlilik göstermektedir Fakat bir çok mesleğe kadar kazancın oldukça iyi olduğu söylenebilir DAHA AYRINTILI VERI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili eğitim kurumları, Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, Bünyesinde Iş Danışma Merkezi bulunan Türkiye Iş Kurumu İl Müdürlükleri  

858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt