Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

denizli efsaneleri

denizli efsaneleri
0
105

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Denizli efsaneleri nelerdir?

Gelin Dilek Tutma Yaşı

Gecmiş bir zamanda guzeller guzeli gec bir kız, gonlunu koyun cobanına kaptırmış Ama talihsizliktir ki koyun beyinin oğlunun da kızda gozu vardır Bir gun evlilik hazırlıklarında olan kız atla nişanlısı olan cobana yemek gotururken yolda arkasındaki beyin oğlunun atıyla ona doğru geldiğini gorur Kız başına gelecekleri anlamıştır Kendini cobandan başka birine yar etmemek icin Allah'tan ona yardım etmesi icin dua eder ve Allahım taş olayım ama beni bu beyoğluna yar etme der O arada kızın duası kabul olur ve oracıkta atı ile birlikte taşa donuşurler

O gunden bu yana yeni gonlunun muradına eren gelinler bu kayaya gelerek evlilik yaşantılarında mutlu olmak icin buraya gelerek Allah'dan dilekte bulunurlar Bu gun bile genc kızlar Karahayıt kasabasında bulunan bu kayaya gelip ziyaret ederler

Pamukkale Efsanesi

Oduncu guzelinin oykusunu yuzlerce yıldır insanlar anlatırmış Ben de geleneği bozmayayım Cok cok eskiden Cokelez Dağı eteklerinde yaşayan, fakir oduncu bir aile varmış Bu ailenin kızı, o kadar cirkinmiş ki erkek cocuk anneleri onu gorunce yollarını değiştiriyormuş Fakirliği,genc kızın umurunda bile değilmiş ama cirkinliği canına tak etmiş Cokelez Dağının eteklerinden kendini boşluğa bırakmış

Su ve tortu dolu havuza hızla duşmuşBurada uzun sure suların icinde baygın kalmış O esnada bu su o cirkin kızı guzelliğe boğmuşOradan gecmekte olan Denizli Beyinin oğlu, kanlar icinde guzel kızı gormuş Atına oduncu kızı alıp evine goturmuş Kız iyileşmiş ve evlenmişler O gunden sonra kadınlar guzelleşmek icin bu ılıcaları ziyaret etmeye başlamış O gun bu gundur guzelleşmek isteyen tum kadınlar bu suyun icine atarlar kendilerini

858,496Konular
981,888Mesajlar
29,924Kullanıcılar
biliSon üye
Üst Alt