iltasyazilim
FD Üye
denizli yemekleri,denizli yöresi yemekler,denizli'nin bölgesel yemekleri,denizli'nin meşhur yemekleri,denizli ünlü yemekleri
DENİZLİ YÖRESEL YEMEKLER
Denizli'de geleneksel yemek türleri ve beslenme alışkanlıkları sürmektedir Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir
Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluştururÖzellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye benzersiz salata türleridir Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir Yöredeki gıda alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen “yat geber ekmeğidir Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir *
DENİZLİ YÖRESEL YEMEKLER
Denizli'de geleneksel yemek türleri ve beslenme alışkanlıkları sürmektedir Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir
Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluştururÖzellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye benzersiz salata türleridir Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir Yöredeki gıda alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen “yat geber ekmeğidir Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir *