Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

deprem öncesi yapılması gereken hazırlıklar

deprem öncesi yapılması gereken hazırlıklar
0
110

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
yer sarsıntısı öncesi yapılması gereken hazırlıklar
zelzele öncesinde hangi hazırlıkları yapmalıyız

Deprem tüm dünyada olduğu gibi ülkemizdede gerekli bir gerçektir Depremden korkmak yerine ve sonrasındaki can kayıplarını daha aza indirmek namına yer sarsıntısı olmadan önce önlemlerimizi almalıyız Deprem esnasında ne yapacağımızı çakmak ayrıca kendimizi ayrıca de sevdiklerimizi daha küçük yaralarla kurtarmamıza asistan olacaktır
Aşağı zelzele öncesinde yapmamız gerekenler sıralanmıştır Dikkatle okumalı, uygulamalı ve yakınlarımızı da bunlar hakkında bilgilendirmeliyiz Zelzele bir gerçektir Bununla yaşamayı öğrenmeliyiz

Aile içinde depremin ne olduğu ve bir deprem esnasında neler yapabileceği konusunda bilgi edininiz Her konut için zelzele planı hazırlanmalıdır

Şok depremlerde 72 saatlik acil durum için hazırlıklı olunmalı ve aile bireyleri arasında tahsis dağılımı yapılmalıdır

Ivedi şart için lüzumlu ilkyardım çantası veya gerekli ilkyardım malzemeleri hazırlanmalı ve aralıksız kullanmakta olan ilaçların birer yedeği çantanın içine konulmalıdır

Ailenin bir üyesine ilkyardım, kurtarma ve yangın söndürme eğitimi aldırılmalıdır

Evde çadır, yangın söndürücü, pilli radyo ve el feneri bulundurulmalıdır

Elektrik şalteri, su ve gaz vanası ile bunlarla çalışan cihaz, vasıta ve cihazları açıp kapama ve teftiş altına alma konusunda bilgi sahibi olunmalıdır

Bir afet sırasında evin haricen nerede ve nasıl buluşulacağı planlanmalı ve gereken önemli eşyaların alınması unutulmamalıdır

Önemli evrak ve belgelerin alınması unutulmamalı ya da emniyetli yerde saklanmalıdır

Telefonların zarar görmesi halinde akraba ve yakınlarla nasıl haberleşme yapılacağı bilinmelidir

Çocukların gittiği okulda facia esnasında neler yapılacağı öğretilmelidir

Devrilebilecek eşyalar sağlamlaştırılmalı ve raf, kitaplık, gardrop gibi eşyalar duvara sabitlenmelidir

Ev, eşya ve aracın afete karşısında sigortası yapılmalıdır

*

858,497Konular
982,556Mesajlar
30,298Kullanıcılar
Üst Alt