iltasyazilim
FD Üye
Dere Otlu Pilav (Azerice Wuyut Plov) Tarifi İçin Malzemeler
*1 bağ dere otu
*3 su bardağı pirinç
*2 tane tavuk döş et
*1 tane iri boy soğan
Dere Otlu Pilav (Azerice Wuyut Plov) Tarifi Yapılışı
1
*1 litre suyu kaynatıyoruz, pirinçleri yıkayıp, tuzlu suya atıyoruz
*Pişmeye az kalınca bir tanesini alıp deniyoruz az bişince olsun onun suyun süzüyoruz
*Bir kenarda dere otunu doğruyoruz
*Soğanıda halka şeklinde doğruyoruz
*Tavukları haşlayıp, didiyoruz
*Tencerenin dibine yufkamı 2 tane patatesmi soyup halka gibi diziyoruz ki pirinç yanmasın
*Üstde 1 kat pirinç ilave edip, üstde dere otu serpiyoruz
*Üstden tavuk serpiyoruz
*Yine aynı şekilde pirinç dere otu tavuk kapağın bağlayıp, 30 dakika çok az yanmış ocakta demliyoruz Afiyet olsun
*1 bağ dere otu
*3 su bardağı pirinç
*2 tane tavuk döş et
*1 tane iri boy soğan
Dere Otlu Pilav (Azerice Wuyut Plov) Tarifi Yapılışı
1
*1 litre suyu kaynatıyoruz, pirinçleri yıkayıp, tuzlu suya atıyoruz
*Pişmeye az kalınca bir tanesini alıp deniyoruz az bişince olsun onun suyun süzüyoruz
*Bir kenarda dere otunu doğruyoruz
*Soğanıda halka şeklinde doğruyoruz
*Tavukları haşlayıp, didiyoruz
*Tencerenin dibine yufkamı 2 tane patatesmi soyup halka gibi diziyoruz ki pirinç yanmasın
*Üstde 1 kat pirinç ilave edip, üstde dere otu serpiyoruz
*Üstden tavuk serpiyoruz
*Yine aynı şekilde pirinç dere otu tavuk kapağın bağlayıp, 30 dakika çok az yanmış ocakta demliyoruz Afiyet olsun