Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotlu Enginar Çanağı Ekşilemesi

Dereotlu Enginar Çanağı Ekşilemesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dereotlu Enginar Çanağı Ekşilemesi Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet Enginar kellesi çanağı (Soyulmuş, temizlenmiş)
*6 diş sarımsak
*1 su bardağı sızma zeytinyağı
*6 adet limon suyu
*Yarım bağ dereotu
*Bir tutam tuz

Dereotlu Enginar Çanağı Ekşilemesi Tarifi Yapılışı Pazardan soyulmuş alabileceğiniz enginar kellesi çanaklarınızı, tencere içinde bir limon suyu ve bir çay kaşığı tuzla 20 dk haşlayınız Ardından haşlama suyunu dökerek hemen soğuk su altında soğutunuz Bu işlemi yapmamızın nedeni çanakların diri kalmasıdır Soğuyan çanakları istediğiniz büyüklükte ( ben dörde doğradım) doğrayınız ve soğumasını bekleyiniz Derin bir kabın içine tuzu, ezdiğimiz sarımsakları, sızma zeytinyağını, limon suyunu ve ve ince doğranmış dereotunu koyarak karıştırınız Ardından soğuyan doğranmış çanaklarınızı ekleyiniz Bir gün süreyle dolapta (arada bir karıştırarak) bekletiniz Ertesi gün yemeye hazırdır Bu mezenin farkı enginarın kendine has lezzetini tadabilmenizdir
Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt