iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Dereotlu Kabaklı Kiş
Hamur:
2 tatlı kaşığı Dr Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
2 ½ su bardağı un
½ çay kaşığı tuz
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı ılık süt
İç malzeme:
3 adet kabak (orta boy)
2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı krema
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
½ demet ince doğranmış dereotu
Üzeri için:
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (26 cm)
Hazırlanışı
1
Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme:
2 tatlı kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin Kaşık ile bir kaç kez karıştırın ve 1015 dakika bekletin Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin Üzerine tuz, tereyağı ve sütü ilave edip iyice yoğurun Üzerini kapatıp 4045 dakika bekletin
Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 160°C
Altüst pişirme: 170°C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun Hafif unlanmış tezgaha alın ve iki eşit parçaya bölün Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın Kalan hamuru elinizle bastırarak kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturun Hamuru çatal yardımı ile birçok yerinden delin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 15 20 dk
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın
2
İç malzemenin hazırlanışı ve pişirme:
Kabakları 23 mm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin Tavaya 12 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün ve bir sıra kabak dizin, orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin Tavaya her seferinde yağ dökerek kabakların tamamını bu şekilde pişirin Pişen kabakları soğumaya bırakın Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın Rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edip kaşık ile karıştırın Üzerine kabakları ilave edin ve karıştırın Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 25 30 dk
Kişi fırından çıkarmanıza 10 dakika kala üzerine iki yemek kaşığı kaşar peyniri rendesini serpin ve pişirmeye devam edin
Kişi fırından çıkarıp ılık olarak dilimleyerek servis yapın
* Dereotlu Kabaklı Kiş
Hamur:
2 tatlı kaşığı Dr Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
2 ½ su bardağı un
½ çay kaşığı tuz
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı ılık süt
İç malzeme:
3 adet kabak (orta boy)
2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı krema
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
½ demet ince doğranmış dereotu
Üzeri için:
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (26 cm)
Hazırlanışı
1
Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme:
2 tatlı kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin Kaşık ile bir kaç kez karıştırın ve 1015 dakika bekletin Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin Üzerine tuz, tereyağı ve sütü ilave edip iyice yoğurun Üzerini kapatıp 4045 dakika bekletin
Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 160°C
Altüst pişirme: 170°C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun Hafif unlanmış tezgaha alın ve iki eşit parçaya bölün Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın Kalan hamuru elinizle bastırarak kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturun Hamuru çatal yardımı ile birçok yerinden delin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 15 20 dk
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın
2
İç malzemenin hazırlanışı ve pişirme:
Kabakları 23 mm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin Tavaya 12 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün ve bir sıra kabak dizin, orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin Tavaya her seferinde yağ dökerek kabakların tamamını bu şekilde pişirin Pişen kabakları soğumaya bırakın Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın Rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edip kaşık ile karıştırın Üzerine kabakları ilave edin ve karıştırın Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 25 30 dk
Kişi fırından çıkarmanıza 10 dakika kala üzerine iki yemek kaşığı kaşar peyniri rendesini serpin ve pişirmeye devam edin
Kişi fırından çıkarıp ılık olarak dilimleyerek servis yapın