iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine), 1 kutu krema (200 ml), 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı yoğurt, Yarım demet dereotu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu (10 gr), Aldığı kadar un Yapılışı
Bir kaba yumurtaları, kremayı, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu koyup iyice karıştıralım
Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
Sonra üzerine ince ince doğradığımız dereotunu ilave edip tekrar yoğuralım
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekli verelim
Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
Dereotlu Kremalı Poğaçamız servise hazır
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine), 1 kutu krema (200 ml), 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı yoğurt, Yarım demet dereotu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu (10 gr), Aldığı kadar un Yapılışı
Bir kaba yumurtaları, kremayı, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu koyup iyice karıştıralım
Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
Sonra üzerine ince ince doğradığımız dereotunu ilave edip tekrar yoğuralım
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekli verelim
Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
Dereotlu Kremalı Poğaçamız servise hazır