Kokusuyla hepimizi mest eden; kahvaltıların, ara öğünlerin, altın günlerinin vazgeçilmezi olan poğaçaya lezzet katan bir tarifle karşındayız. Dereotlu poğaça tarifi sofralarınıza şenlik katacak. Peki dereotlu poğaça nasıl yapılır? İşte dereotlu poğaça tarifi...
Dereotlu Poğaça İçin Gerekli Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
- 1 yumurta sarısı
Öncelikle poğaça hamurunu hazırlamak için bir kabın içerisine gerekli malzemelerin tamamını ekleyip hamurunuzu yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan küçük bezeler elde edin ve dilediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serdiğiniz hamur tepsisine dizin.
Fırına sürmeden önce poğaçalarınızın daha iyi kabarması için bir süre dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.