iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
12 su bardağı ayçiçek yağı 12 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 12 demet dereotu 12 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Ayçiçek yağı, yoğurt ve yumurtayı derin bir karıştırma kabına alın Tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın Ayıklayıp ince ince kıydığınız dereotu yapraklarını yağlı karışıma ekleyin Unu azar azar ekleyip kabartma tozu ve tuz katın Tüm malzeme özleşip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun Geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarladıktan sonra midye kabuğu formunda şekil verin Hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp oda sıcaklığında dinlendirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabarana kadar yaklaşık 2530 dakika pişirin Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın
12 su bardağı ayçiçek yağı 12 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 12 demet dereotu 12 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Ayçiçek yağı, yoğurt ve yumurtayı derin bir karıştırma kabına alın Tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın Ayıklayıp ince ince kıydığınız dereotu yapraklarını yağlı karışıma ekleyin Unu azar azar ekleyip kabartma tozu ve tuz katın Tüm malzeme özleşip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun Geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarladıktan sonra midye kabuğu formunda şekil verin Hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp oda sıcaklığında dinlendirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabarana kadar yaklaşık 2530 dakika pişirin Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın