Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • 4 bardak kadar un
  • İsteğe bağlı beyaz peynir

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, toz şeker, tuz, sirke, kabartma tozu uygun bir kapta karıştırılır.
  2. Kontrollü olarak un eklenir, hafif ıslak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. İnce kıyılmış dereotu hamura eklenir. Yoğurulur.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp,yuvarlanır.
  5. İsteğe bağlı peynirli ekleyip yuvarlanabilir.
  6. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. -isteğe bağlı çörekotu, susam, haşhaş serpiştirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda denetimli 20 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetler olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurtaYarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ50 gram eritilmiş tereyağ yada margarin1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)1 kase ince doğranmış dereotu3-4 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt7,8 kısım dereotu (Dereotunu seviyorsanız ölçüsü artırabilirsiniz.)2,5 su bardağından biraz fazla un1 paket kabartma tozu Üzeri için Yumurta sarısıSusam Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 bardak yoğurt1 bardak tereyağı2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak)2 çay kaşığı tuzBir tutam dereotu kıyılmışYaklaşık üç bardak un1 paket kabartma tozuİçine beyaz peynir Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı Tereyağı eritilir ,sırasıyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta + 1 yumurta akıYarım su bardağı sıvı yağ150 gram eritilmiş tereyağ1 çay bardağı yoğurt2 yemek kaşığı sirke2 tatlı kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı karbonat2 su bardağı un2 su bardağı mısır unuDereotu (ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Peynirli Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Gereçler 125 gram margarin ya da tereyağ1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı yoğurt2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı elma sirkesi1 paket kabartma tozuYarım demet dereotu (arttırabilirsiniz tercihe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt