bilgisayarci
FD Üye
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 4 bardak kadar un
- İsteğe bağlı beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, toz şeker, tuz, sirke, kabartma tozu uygun bir kapta karıştırılır.
- Kontrollü olarak un eklenir, hafif ıslak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- İnce kıyılmış dereotu hamura eklenir. Yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp,yuvarlanır.
- İsteğe bağlı peynirli ekleyip yuvarlanabilir.
- Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. -isteğe bağlı çörekotu, susam, haşhaş serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda denetimli 20 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetler olsun.