iltasyazilim
FD Üye
Dereotlu Sebze Sote Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet havuç
*2 adet kabak
*2 kapya biber
*1 yeşil biber
*1 küçük kuru soğan
*1 büyük domates
*34 sap dereotu
*1, 5 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*34 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotlu Sebze Sote Tarifi Yapılışı Merhabalar Bugün sizlere lezzeti ve görüntüsüyle büyük beğeni toplayan sebze sotemi yapacağım Et yemeklerinin yanına servis edebileceğiz ya da yoğurtla bir diyet yemeğine dönüştürebileceğiniz bir lezzet Görüntüsüyle sebze sevmeyen çocuklarınız için de bir seçenek
Önce tüm sebzeleri ayrı ayrı yıkayıp jülyen doğruyoruz(parmak gibi ince ince ) Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz Daha sonra tavamıza yağımızı alıp soğanları ekliyoruz 2 dakika sürekli karıştırarak kavuruyoruz Daha sonra havuçları ekleyip yarım çay kaşığı tuz serpip kısık ateşte karıştıra karıştıra 5 dakika kavuruyoruz (tuz sebzelerin daha çabuk erimesine yardımcı olacak) Daha sonra biberleri ekleyip 2 dakika karıştırarak kavuruyoruz Sebzelerin yanmaması ve hepsinin eşit pişmesi için karıştırmak önemli Sonra kabakları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz Biberler yumuşadıktan sonra ezilmemeleri için sürekli karıştırmayı bırakıyoruz En son küp domatesleri ekleyip ara ara ezmeden çeviriyoruz Domateslerde suyunu salıp çektiğinde baharatlarını ekleyip ocağı kapatıyoruz İlk sıcağı çıktıktan sonra dereotu serpiyoruz Yemeğimiz servise hazır Afiyet olsun
*2 adet havuç
*2 adet kabak
*2 kapya biber
*1 yeşil biber
*1 küçük kuru soğan
*1 büyük domates
*34 sap dereotu
*1, 5 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*34 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotlu Sebze Sote Tarifi Yapılışı Merhabalar Bugün sizlere lezzeti ve görüntüsüyle büyük beğeni toplayan sebze sotemi yapacağım Et yemeklerinin yanına servis edebileceğiz ya da yoğurtla bir diyet yemeğine dönüştürebileceğiniz bir lezzet Görüntüsüyle sebze sevmeyen çocuklarınız için de bir seçenek
Önce tüm sebzeleri ayrı ayrı yıkayıp jülyen doğruyoruz(parmak gibi ince ince ) Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz Daha sonra tavamıza yağımızı alıp soğanları ekliyoruz 2 dakika sürekli karıştırarak kavuruyoruz Daha sonra havuçları ekleyip yarım çay kaşığı tuz serpip kısık ateşte karıştıra karıştıra 5 dakika kavuruyoruz (tuz sebzelerin daha çabuk erimesine yardımcı olacak) Daha sonra biberleri ekleyip 2 dakika karıştırarak kavuruyoruz Sebzelerin yanmaması ve hepsinin eşit pişmesi için karıştırmak önemli Sonra kabakları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz Biberler yumuşadıktan sonra ezilmemeleri için sürekli karıştırmayı bırakıyoruz En son küp domatesleri ekleyip ara ara ezmeden çeviriyoruz Domateslerde suyunu salıp çektiğinde baharatlarını ekleyip ocağı kapatıyoruz İlk sıcağı çıktıktan sonra dereotu serpiyoruz Yemeğimiz servise hazır Afiyet olsun