iltasyazilim
FD Üye
Dereotlu Sodalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden sodası
*12 demet ince kıyılmış dereotu
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçine;
*Pastırma
*Peynir
*Tavuk otu
Üzerine;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
*Haşhaş tohumu
Dereotlu Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık süt bir kabın içine konulur Üzerine maya, şeker ve bir çorba kaşığı un eklenir Kapağı kapatılarak maya aktive olana kadar en az on dakika bekletilir
Hazır olan mayanın üzerine sırayla maden suyu, sıvı yağ, dereotu, tuz, kırmızı biber ve yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurulur
Üzeri nemli bir bez veya streç film ile kapatılarak mayalanmaya bırakılır
Mayalanmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak bir kısmının içine pastırma dilimleri, bir kısmına da tavuk otu ile karıştırılmış peynir konulur ve kapatılır 1015 dakika tepside mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu, haşhaş tohumu veya susamla süslenir 180° fırında pişirilir AFİYET OLSUN!
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden sodası
*12 demet ince kıyılmış dereotu
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçine;
*Pastırma
*Peynir
*Tavuk otu
Üzerine;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
*Haşhaş tohumu
Dereotlu Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık süt bir kabın içine konulur Üzerine maya, şeker ve bir çorba kaşığı un eklenir Kapağı kapatılarak maya aktive olana kadar en az on dakika bekletilir
Hazır olan mayanın üzerine sırayla maden suyu, sıvı yağ, dereotu, tuz, kırmızı biber ve yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurulur
Üzeri nemli bir bez veya streç film ile kapatılarak mayalanmaya bırakılır
Mayalanmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak bir kısmının içine pastırma dilimleri, bir kısmına da tavuk otu ile karıştırılmış peynir konulur ve kapatılır 1015 dakika tepside mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu, haşhaş tohumu veya susamla süslenir 180° fırında pişirilir AFİYET OLSUN!