iltasyazilim
FD Üye
Dereotlu Yumuşak Pogca Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ yumuşak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt veya yoğurt
*1 yumurta
*1,5 paket kabartma toz
*1 kase beyaz peynir (İmkanınız varsa bol koyun)
*2 çay kaşığı tuz
*Bolca ince kıyılmış dereotu
*Ben 3 5 su bardağı civarında un kullandım yinede yavaş yavaş eklemek gerekir
Üzeri için
*Yumurta sarısı
Dereotlu Yumuşak Pogca Tarifi Yapılışı
1
*Bütün malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
*Mandalina büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak tepsiye dizilir
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
*Çıkarır çıkarmaz üzerine bir temiz bez örtün hem sıcağı çeksin hemde üstü soğurken kurumasın Afiyet olsun ???
*125 gr tereyağ yumuşak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt veya yoğurt
*1 yumurta
*1,5 paket kabartma toz
*1 kase beyaz peynir (İmkanınız varsa bol koyun)
*2 çay kaşığı tuz
*Bolca ince kıyılmış dereotu
*Ben 3 5 su bardağı civarında un kullandım yinede yavaş yavaş eklemek gerekir
Üzeri için
*Yumurta sarısı
Dereotlu Yumuşak Pogca Tarifi Yapılışı
1
*Bütün malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
*Mandalina büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak tepsiye dizilir
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
*Çıkarır çıkarmaz üzerine bir temiz bez örtün hem sıcağı çeksin hemde üstü soğurken kurumasın Afiyet olsun ???