iltasyazilim
FD Üye
Dereotlu Zeytinli Yulaf Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*12 su bardağı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
*Yulaf kepeği
*Dilimlenmiş siyah zeytin
*Dereotu
*1 adet kapya biber
*Bir çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı keten tohumu
Dereotlu Zeytinli Yulaf Ekmeği Tarifi Yapılışı İki yumurtayı derin bir kapta bir kaç dakika çırpın Üzerine yoğurt ve zeytinyağını ekleyerek çok az daha çırpın Daha sonra üzerine keten tohumu kabartma tozu ve azar azar yulaf kepeği ilave edin Kaşıkla kek hamuru gibi karıştırın Kıvamı kek harcından biraz daha katı olmalı Hazırladığınız harcı kenarda bekletin Kapya biberi ufak ufak küpler şeklinde doğrayın dereotunu da ince ince kıyın Daha sonra bunları harcın içine ekleyip homojen hale getirin
Pisireceginiz kalıba yağlı kağıt yerleştirin Ben borcam ve minik güveç kapları tercih ettim Harcı yirmi dk dinlendirdikten sonra kaplara boşaltın Üzerine yulaf ezmesi serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin İlk sıcaklığı geçince dilimleyip servis edin
Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*12 su bardağı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
*Yulaf kepeği
*Dilimlenmiş siyah zeytin
*Dereotu
*1 adet kapya biber
*Bir çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı keten tohumu
Dereotlu Zeytinli Yulaf Ekmeği Tarifi Yapılışı İki yumurtayı derin bir kapta bir kaç dakika çırpın Üzerine yoğurt ve zeytinyağını ekleyerek çok az daha çırpın Daha sonra üzerine keten tohumu kabartma tozu ve azar azar yulaf kepeği ilave edin Kaşıkla kek hamuru gibi karıştırın Kıvamı kek harcından biraz daha katı olmalı Hazırladığınız harcı kenarda bekletin Kapya biberi ufak ufak küpler şeklinde doğrayın dereotunu da ince ince kıyın Daha sonra bunları harcın içine ekleyip homojen hale getirin
Pisireceginiz kalıba yağlı kağıt yerleştirin Ben borcam ve minik güveç kapları tercih ettim Harcı yirmi dk dinlendirdikten sonra kaplara boşaltın Üzerine yulaf ezmesi serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin İlk sıcaklığı geçince dilimleyip servis edin
Afiyet olsun