iltasyazilim
FD Üye
Derin Dondurucuda Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo patlıcan
*1 adet soğan
*250 gram kıyma
*2 adet domates
*2 adet sarımsak
*1 adet yeşil biber
*Maydanoz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz, karabiber, pul biber
*Kızartmak için sıvı yağ
Derin Dondurucuda Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanlar alacalı soyulur dikine yarıdan kesilir Tuzlu suya yatırılır
Kıyma bir tencerede kavrulur İnce kıyılan soğanlar koyulur biraz bu şekilde kavrulduktan sonra küçük küçük doğranan domatesin biri ve salçalar baharatlar eklenir Ocaktan alınır İnce kıyılan maydanoz ilave edilir karıştırılır
Acısı çıkan patlıcanlar tuzu sudan çıkarılır, kurulanır Kızartma tenceresinde bol yağ koyulur Patlıcanlar kızartılır Ortası çatal ile çukur yapılır kıymalı harç koyulur Yeşil biber küçük uzun şekilde domates yarım ay şeklinde üzerine koyulur Birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizilir Dondurucu da bu şekilde 2 saat kadar dondurulur Saklama kabına alınır ağzı sıkıca kapatılır
Tüketileceği zaman pişirilecek tepsiye dizilerek buzdolabında çözülene kadar bekletilir
Yarım yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı su ile iyice karıştırılır 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyularak tepsinin her yerine dökülerek fırına sürülür Piştikten sonra sıcak sıcak servis edilir
Afiyet olsun
*1 kilo patlıcan
*1 adet soğan
*250 gram kıyma
*2 adet domates
*2 adet sarımsak
*1 adet yeşil biber
*Maydanoz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz, karabiber, pul biber
*Kızartmak için sıvı yağ
Derin Dondurucuda Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanlar alacalı soyulur dikine yarıdan kesilir Tuzlu suya yatırılır
Kıyma bir tencerede kavrulur İnce kıyılan soğanlar koyulur biraz bu şekilde kavrulduktan sonra küçük küçük doğranan domatesin biri ve salçalar baharatlar eklenir Ocaktan alınır İnce kıyılan maydanoz ilave edilir karıştırılır
Acısı çıkan patlıcanlar tuzu sudan çıkarılır, kurulanır Kızartma tenceresinde bol yağ koyulur Patlıcanlar kızartılır Ortası çatal ile çukur yapılır kıymalı harç koyulur Yeşil biber küçük uzun şekilde domates yarım ay şeklinde üzerine koyulur Birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizilir Dondurucu da bu şekilde 2 saat kadar dondurulur Saklama kabına alınır ağzı sıkıca kapatılır
Tüketileceği zaman pişirilecek tepsiye dizilerek buzdolabında çözülene kadar bekletilir
Yarım yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı su ile iyice karıştırılır 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyularak tepsinin her yerine dökülerek fırına sürülür Piştikten sonra sıcak sıcak servis edilir
Afiyet olsun