iltasyazilim
FD Üye
Derin Dondurucuda Kışlık Bamya Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg taze bamya
*9 domates (büyük boy etli ve sulu)
*5 limon (3 + 2)
*Yarım çay bardağı sirke
Derin Dondurucuda Kışlık Bamya Tarifi Yapılışı
Ekim ayı kışlık hazırlıkları yapmak için son fırsat derin dondurucular sebzeleri 1 yıl saklayıp pişireceğiniz zaman çok pratik kullanabileceğiniz bir imkan sağlıyor Bamyaları derin dondurucudan aldıktan sonra hiç eritmeden kullanmanız gerekiyor Tencerede sadece soğanı yağ ile kavurup bamyayı ekleyip kısık ateşte domatesleri eriyip bamyalar çözüldükten sonra suyunu kendinize göre belirleyerek çok pratik bir pişirme yapabilirsiniz Ben 3 kg bamya dan yaptım 6 adet tek kullanımlık buzdolabı poşetlerine koydum yarım kg olarak ayarlamış oldum Gelelim tarife; bamyaların tepesini kalem açılmış gibi ince soyup yıkayın derin keserseniz yapışkan sıvısını çıkarırsınız Bir leğende 2 limonun suyu ve sirke ile birlikte bamyaların üzerine çıkacak kadar suda 15 dk Bekletin Limonlu su hem kararmasını önlüyor hem de yapışkan sıvı çıkmasını engelliyor Siz o sırada domatesleri rendeleyin Domatesler ne kadar kırmızı etli ve sulu olursa rendelemesi de pişirmesi de o kadar iyi olur Bol domatesle yaparsanız pişirirken belkide su bile eklemenizi gerek kalmaz tabi zeytin yağlı yaparsanız etli yapacaksanız biraz su eklenebilir Suyunu süzdükten sonra bamyaları büyük bir tencerede rendelenmiş domatesle birlikte bamyaların rengi değişene kadar pişirin Biz buna yarı pişme diyoruz Kapağını kapalı tutarsanız köpürmez açık olursa köpürebilir köpüğü gidene kadar pişirebilirsiniz Soğuduktan sonra buz dolabı poşetlerine paylaştırıp derin dondurucuya koyabilirsiniz Afiyetle kullanın
*3 kg taze bamya
*9 domates (büyük boy etli ve sulu)
*5 limon (3 + 2)
*Yarım çay bardağı sirke
Derin Dondurucuda Kışlık Bamya Tarifi Yapılışı
Ekim ayı kışlık hazırlıkları yapmak için son fırsat derin dondurucular sebzeleri 1 yıl saklayıp pişireceğiniz zaman çok pratik kullanabileceğiniz bir imkan sağlıyor Bamyaları derin dondurucudan aldıktan sonra hiç eritmeden kullanmanız gerekiyor Tencerede sadece soğanı yağ ile kavurup bamyayı ekleyip kısık ateşte domatesleri eriyip bamyalar çözüldükten sonra suyunu kendinize göre belirleyerek çok pratik bir pişirme yapabilirsiniz Ben 3 kg bamya dan yaptım 6 adet tek kullanımlık buzdolabı poşetlerine koydum yarım kg olarak ayarlamış oldum Gelelim tarife; bamyaların tepesini kalem açılmış gibi ince soyup yıkayın derin keserseniz yapışkan sıvısını çıkarırsınız Bir leğende 2 limonun suyu ve sirke ile birlikte bamyaların üzerine çıkacak kadar suda 15 dk Bekletin Limonlu su hem kararmasını önlüyor hem de yapışkan sıvı çıkmasını engelliyor Siz o sırada domatesleri rendeleyin Domatesler ne kadar kırmızı etli ve sulu olursa rendelemesi de pişirmesi de o kadar iyi olur Bol domatesle yaparsanız pişirirken belkide su bile eklemenizi gerek kalmaz tabi zeytin yağlı yaparsanız etli yapacaksanız biraz su eklenebilir Suyunu süzdükten sonra bamyaları büyük bir tencerede rendelenmiş domatesle birlikte bamyaların rengi değişene kadar pişirin Biz buna yarı pişme diyoruz Kapağını kapalı tutarsanız köpürmez açık olursa köpürebilir köpüğü gidene kadar pişirebilirsiniz Soğuduktan sonra buz dolabı poşetlerine paylaştırıp derin dondurucuya koyabilirsiniz Afiyetle kullanın