Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Derin Dondurucuda Patlıcan Saklama

Derin Dondurucuda Patlıcan Saklama

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Derin Dondurucuda Patlıcan Saklama Tarifi İçin Malzemeler

*Patlıcan
*Sıvı yağ

Derin Dondurucuda Patlıcan Saklama Tarifi Yapılışı Patlıcanlar derin dondurucuda farklı yöntemlerle saklanabilir Ben bu kış için biraz kuruttum (hem dolmalık hem yemeklik) biraz da derin dondurucuya koydum Derin dondurucuya koymak için çok yağlı olmasından dolayı kızartmayı tercih etmediğimden Cahidejibek’in sitesinde gördüğüm yöntemi uyguladım İsteyenler diğer yöntemleri uygulayabilir Hangi yöntemi uygularsanız uygulayın önce patlıcanları tuzlu suda bekletin (acısını bırakması için)
1 Kavurma: Domateslerin kabukları soyularak doğranır tencereye alınır İçerisine küp (veya istenilen diğer şekilde) doğranmış patlıcanlar atılır Hafif kavrulur Dikkat edin patlıcanlar çok pişmeyecek Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır
2 Kızartma: Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan oturtma, patlıcan musakka, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamakta bir başka yöntem Patlıcanlar hangi yemekte kullanılacaksa o şekilde kızartılır Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır
3 Közleme: Patlıcan mümkünse ateş üzerinde közlenir Mümkün değilse fırında közlenir Kabukları soyularak temizlenir Doğranarak poşetlenip buzluğa atılır
4 Tost makinesinde kızartma: Patlıcanlar alacalı soyularak doğranır Tuzlu suda en az yarım saat bekletilir Sonra suyu süzülerek temiz bir bez üzerine dizilir ve nemi alınır Ardından her bir patlıcanın bir yüzü fırçayla yağlanarak tost makinesine dizilir Hafif kızardıktan sonra alınır Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır
::Afiyet Olsun::
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt