Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Derin Dondurucuda Yaprak Saklama (Kışa Hazırlık)

Derin Dondurucuda Yaprak Saklama (Kışa Hazırlık)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Derin Dondurucuda Yaprak Saklama (Kışa Hazırlık) Tarifi İçin Malzemeler

*Bağ yaprağı
*Kaynar su
*Tuz
*Saklama poşeti

Derin Dondurucuda Yaprak Saklama (Kışa Hazırlık) Tarifi Yapılışı Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
“Bir kul, salih amel işlerken araya bir hastalık veya sefer girerek ameline mani olsa, Allah ona sıhhati yerinde ve mukim iken yapmakta olduğu salih amelin sevabını aynen yazar *Buhari, Cihad 134; Ebu Davud, Cenaiz 2, (3091)
Esselamun aleykum canım kardeşlerim malum kış yaklaşırken bize de hazırlık yapmak düşer bugün sizlerle dondurucuda yaprak saklama tarifini vereceğim Allah’a emanet olun kucak dolusu sevgilerimle??
Öncelikle yaprakları tencereye koyuyoruz Üzerine kaynar su döküp haşlıyoruz Haşlanıp rengi değişen yaprakları süzgece alıyoruz
Süzüldükten sonra yaprakları üst üste 89 kat kadar koyup son katın sap kısmına az miktarda tuz koyup sıkıca sarıyoruz Tüm yapraklar için aynı işlemi uyguluyoruz Daha sonra saklama poşetine koyuyoruz Şimdi kışın gelmesini bekleyebiliriz?
?Yaprakları çok fazla haşlamayın ezilebilir Renginin değişmesi yeterli olacaktır
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt