iltasyazilim
FD Üye
Derin Dondurucuda Yaprak Saklama (Kışa Hazırlık) Tarifi İçin Malzemeler
*Bağ yaprağı
*Kaynar su
*Tuz
*Saklama poşeti
Derin Dondurucuda Yaprak Saklama (Kışa Hazırlık) Tarifi Yapılışı Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
“Bir kul, salih amel işlerken araya bir hastalık veya sefer girerek ameline mani olsa, Allah ona sıhhati yerinde ve mukim iken yapmakta olduğu salih amelin sevabını aynen yazar *Buhari, Cihad 134; Ebu Davud, Cenaiz 2, (3091)
Esselamun aleykum canım kardeşlerim malum kış yaklaşırken bize de hazırlık yapmak düşer bugün sizlerle dondurucuda yaprak saklama tarifini vereceğim Allah’a emanet olun kucak dolusu sevgilerimle??
Öncelikle yaprakları tencereye koyuyoruz Üzerine kaynar su döküp haşlıyoruz Haşlanıp rengi değişen yaprakları süzgece alıyoruz
Süzüldükten sonra yaprakları üst üste 89 kat kadar koyup son katın sap kısmına az miktarda tuz koyup sıkıca sarıyoruz Tüm yapraklar için aynı işlemi uyguluyoruz Daha sonra saklama poşetine koyuyoruz Şimdi kışın gelmesini bekleyebiliriz?
?Yaprakları çok fazla haşlamayın ezilebilir Renginin değişmesi yeterli olacaktır
*Bağ yaprağı
*Kaynar su
*Tuz
*Saklama poşeti
Derin Dondurucuda Yaprak Saklama (Kışa Hazırlık) Tarifi Yapılışı Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
“Bir kul, salih amel işlerken araya bir hastalık veya sefer girerek ameline mani olsa, Allah ona sıhhati yerinde ve mukim iken yapmakta olduğu salih amelin sevabını aynen yazar *Buhari, Cihad 134; Ebu Davud, Cenaiz 2, (3091)
Esselamun aleykum canım kardeşlerim malum kış yaklaşırken bize de hazırlık yapmak düşer bugün sizlerle dondurucuda yaprak saklama tarifini vereceğim Allah’a emanet olun kucak dolusu sevgilerimle??
Öncelikle yaprakları tencereye koyuyoruz Üzerine kaynar su döküp haşlıyoruz Haşlanıp rengi değişen yaprakları süzgece alıyoruz
Süzüldükten sonra yaprakları üst üste 89 kat kadar koyup son katın sap kısmına az miktarda tuz koyup sıkıca sarıyoruz Tüm yapraklar için aynı işlemi uyguluyoruz Daha sonra saklama poşetine koyuyoruz Şimdi kışın gelmesini bekleyebiliriz?
?Yaprakları çok fazla haşlamayın ezilebilir Renginin değişmesi yeterli olacaktır