Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Derin Dondurucuya Bamya Koyma

Derin Dondurucuya Bamya Koyma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Derin Dondurucuya Bamya Koyma Tarifi İçin Malzemeler

**1 kilo bamya
*4adet orta boy domates
*4 adet sivri biber
*2 adet Limon
*Su
*Tuz

Derin Dondurucuya Bamya Koyma Tarifi Yapılışı Bamyaların başı kalem şeklinde ayıklanır Eğer küçükse bütün olarak eğer büyükse ikiye bölerek ayıklanan bamyalar limonlu suyun içine atılır bir yandan da biberler yemeklik doğranarak az zeytinyağında kavrulur üzerine domatesler rendelenir ve biberlere ilave edilir 5 dk kaynatılır ve bi çay kaşığı tuz ilave edilir Soğumaya bırakılır Bir tencereye kaynar su koyulur ve içine bir limonun suyu dökülür başka bir geniş kaba ise buzlu su hazırlanır bu işlemin adı şoklamadır Şoklamanın amacı sebzenin yeşil rengini korumasıdır – kaynayan suya suyunu süzdüğümüz bamyaların yarısı atılır 3 dk sonra kaynayan sudan alınıp buzlu suyun içine alınır Diğer yarısı da aynı şekilde yapılır ve bamyaların suyu süzülür Hazırladığımız domates sosunun içine konulur ve karıştırılır soğuduktan sonra buzdolabı poşetine konularak derin dondurucuda yerini alır ( bu şekilde yaptığımızda sebzenin tüketileceği Zaman hiçbir şekilde sasılık yada koku olmayacaktır)
 
858,496Konular
982,186Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt