iltasyazilim
FD Üye
Tarif ve yaptıklarımı tek başlık altında toplamak daha mantıklı geldi Hayde bismillah diyip ilk tarifle başlayayım
321 Pratik Poğaça
(3) paket Kabartma Tozu,
(2) su bardağı Yoğurt,
(1) su bardağı Sıvı Yağ,
4,5 su bardağı un,
2 çay kaşığı Tuz
İç Malzemesi İçin:
2 adet Soğan,
5 adet Patates,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri İçin:
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı
Hamuru yoğuracağınız kaba yoğurdu ve sıvı yağı koyun Kabartma tozlarını ekleyin
Tuzunu ilave edip, azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
Hamur dinlenirken kabukları soyulmuş patateslere tuz ekleyip patatesleri haşlayın
Patateslerin suyunu süzüp, biraz ılındıktan sonra çatalla ezin
Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Salçasını ekleyin
Ezilmiş patatesleri ekledikten sonra 23 dakika kavurup ocağın altını kapatın
Patatesler ılındıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp açın Ortasına harcını koyup kapatın
Bir tabağa galeta unu koyun
Poğaçaları galeta ununa batırarak etrafını unlayın
Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kapadığınız tarafı alta gelecek şekilde dizin
170 derece fırında pişirin Üzerine yumurta sürülmediği için rengi çok kızarmayacak Afiyet olsun
321 Pratik Poğaça
(3) paket Kabartma Tozu,
(2) su bardağı Yoğurt,
(1) su bardağı Sıvı Yağ,
4,5 su bardağı un,
2 çay kaşığı Tuz
İç Malzemesi İçin:
2 adet Soğan,
5 adet Patates,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri İçin:
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı
Hamuru yoğuracağınız kaba yoğurdu ve sıvı yağı koyun Kabartma tozlarını ekleyin
Tuzunu ilave edip, azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
Hamur dinlenirken kabukları soyulmuş patateslere tuz ekleyip patatesleri haşlayın
Patateslerin suyunu süzüp, biraz ılındıktan sonra çatalla ezin
Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Salçasını ekleyin
Ezilmiş patatesleri ekledikten sonra 23 dakika kavurup ocağın altını kapatın
Patatesler ılındıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp açın Ortasına harcını koyup kapatın
Bir tabağa galeta unu koyun
Poğaçaları galeta ununa batırarak etrafını unlayın
Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kapadığınız tarafı alta gelecek şekilde dizin
170 derece fırında pişirin Üzerine yumurta sürülmediği için rengi çok kızarmayacak Afiyet olsun