Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Derinin Boşaltımdaki Görevi Nedir

Derinin Boşaltımdaki Görevi Nedir
0
95

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Boşaltım sistemi, beden dengesinin sağlanmasında önemli bir rol oynar Boşaltım sistemi, böbrekler, idrar kesesi ve idrar yolundan oluşur Üretim ve felaket esnasına meydana gelen atık maddelerin vücuttan atılması da devir alır Ceset işlevlerinin aralıksız çalışır durumda olması için hücrelerde biriken atık maddelerin haricen atılması gerekir Katı ve sıvı atıklar kan içinde erimiş halde taşınır ve böbreğe götürülerek süzülürler Bu atıklar idrar aracılığıyla idrar kesesine geçerek, kayıtlı mesafelerle idrar olarak depolanıp, farklı süre aralıklarıyla vücuttan dışarı atılırlar

Vücudumuzda boşaltıma tezgâhtar diğer kısımlarda vardır Bunlardan birisi deridir Cilt, vücudumuzu sarar koruyucu bir örtüdür Derimizin aşağıda yağ tabakaları bulunur Bu yağ tabakaları da bizim keza karoser sıcaklığımızı dengeler hem de darbelere aleyhinde korur Deri solunumunun gerçekleşmesi için nemli bir beden yüzeyine gereklilik vardır

Derinin boşaltıma şu şekilde yardımı olur Su ve suda çözünmüş olan madensel tuzları terleme yoluyla dışarı atılımını sağlar bununla birlikte terlemeyi gerçekleştirerek karoser sıcaklığını dengede tutmuş oluyoruz *

858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt