dorukmakto
FD Üye
Ders planı aşamaları nelerdir?
İyi Hazırlanmış Bir Ders Planının Bileşenleri- 1 – Amaçlar ve Hedefler.
- 2 – Beklentiler.
- 3 – Doğrudan öğretim.
- 4 – Rehberli uygulama.
- 5 – Bitiş
- 6 – Bireysel uygulama.
- 7 – Gerekli materyaller ve ekipmanlar.
- 8 – Değerlendirme ve takip.
Ders planında içerik nedir?
Öğretmenin bir dersle ilgili olarak bir ya da birkaç ders saatinde yapacağı etkinliklerin ayrıntılı olarak planlanmış formudur. Ders planının uygulanmasından öğretmenler sorumludur. Ünitelendirilmiş yıllık plandan farklı olarak bir ya da birkaç ders süresinde gerçekleştirilecek planlar ayrıntılı biçimde hazırlanır.Ders planlaması nedir?
Öğretimin plânlanması, öğretmenin eğitim-öğretimde neyi, niçin ve nasıl yapacağını düşünmesini sağlayarak verimini arttırır. Öğretim programlarının plânlaması, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeyleri dikkate alınarak ne zaman ve hangi süreler içinde işleneceğinin düzenlenmesini sağlar.Derse giriş etkinlikleri nelerdir?
Derse giriş etkinlikleri dört basamaktan oluşmaktadır: Dikkat çekme, güdüleme (istekli kılma), gözden geçirme ve geçiş. Bir dersin işlenişinde ilk basamak dikkat çekmedir.Ders planı örneği nasıl yapılır?
Ders planı nasıl hazırlanır?- Ders planlamasından önce öğretmen, öğrencilere kazandırılacak hedefleri ve istendik davranışları belirlemelidir.
- Öğretmen, hedef davranışların kazandırılacağı içeriği ve müfredatı göz önünde bulundurmalıdır.
- Öğretmen, istenilen hedeflere nasıl ulaşılacağı sorusunu yanıtlamalıdır.
Ders planı hazırlarken nelere dikkat edilmeli?
Ders Planı: Bir ders planının belli başlı ögeleri ve hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:- Dersin Adı
- Ünitenin Adı
- Konunun Adı
- Süre.
- Kullanılacak Yöntem ve Teknikler.
- Kullanılacak Kaynak, Araç ve Gereçler.
- Eğer yapılacaksa Gezi ve Gözlemler.
- Hedefler.