Ders Alıştırma Metodları Üzerine Münzevice ders calisma duasi ders çalışmaya başlamadan önce okunacak dua çalışırken okunacak dua Ders amaçlamak bir çoğumuz için ( ben de dahil) ara sıra sorun haline gelmektedir sanırım Buraya yazacaklarım ola ki hepimizin bildiği şeyler ancak hatırlatılmasının psikolojik olarak etkili olacağını düşünüyorum Başta, ders çalışmaya psikolojimizi hazırlamamız gerekiyor Karamsarlığa düşerek başarılı olamayacağımızı, ya da daha önce başarısız olduysak bunu o dersin her sınavına mülk etmemiz ( öğrenilmiş umutsuzluk) epeyce hatalı olacaktır yani her tarafta kaybetmiş olacağız Fazla stres, her konuda olduğu gibi derse motivasyonu da negatif yönde etkileyen en büyük düşman Çünkü konsantrasyonu büyük ölçüde dağıtır Titreşim kasılma ve zihinsel karışıklığa sebep olur Bilhassa çalışmalarımızı son günlere bırakmışsak Bu yüzden planlı çalışmaya çaba etmeliyiz Delege kefil Allah'tır deyip tevekkül olarak, besmeleyle başlamalıyız çalışmalarımıza Derse başlamadan önce okuyacağımız dualar varsa okuyalım Ama bunları okumayı alışkanlık haline getirelim Alıştırma ortamı, kişiye göre değişen bir durumdur Bazıları not tutarak, bazıları yazıların altlarını çizerek, bazıları oturarak bazıları ayakta dolanarak, bazıları sesli okuyarak bazıları sessiz okuyarak çalışır Kendimize en uygun ortamı ayarlamaya çalışalım fakat yatarak çalışmamayı seçim edelim Masa başında tepede olan bir şekilde oturarak bedenimizi açıkgöz tutalım Abartmamak şartıyla, kahve ve dere tüketimi derse hazırlık için koşullayıcı bir davranış olabilir Zira beni şartlarderscalismametodlariuzerinemunzevice5c58a1bd2b5fcalt Gürültülü ve derme çatma bir ortam da bizi negatif etkileyecektir Çünkü zihnimizin dış etkenlere kaymasını kolaylaştıracaklardır Öğrenmenin gerçekleşebilmesi için bilgilerimizi uzun süreliği belleğe almamız gerekiyor Bunu da ezberleyerek değil, konu tekrarı yaparak başarabiliriz Öğrenmenin sahiden bir fazla boyutu vardır fakat teknik konulara girmeyeceğim Allah, hepimize hafıza açıklığı versin, bizleri hayırlara ulaştırsın 1549312439 1549312439 derscalismametodlariuzerinemunzevice5c58a1bd5c049derscalismametodlariuzerinemunzevice5c58a1bd5c049 http:img216imageshackusimg2164107112691