Dersanelerin Kapatılacağı Tarih Kesinleşti! dersaneler ne zaman kapatılacak, dersanelerin kapatılması, dersanelerin kapatılacağı tarih Sevgili melekler, uzun bir süredir gündemde olan dersanelerin kapatılmasıyla ilgili net bir sonuca ulaşıldı Yapılan açıklamaya kadar özel etüt merkezleri aynen devam edecek Dershaneler de 1 Eylül 2019'e dek kapatılacak İşte haberle ilgili tüm detaylar 21641 21641 dersanelerinkapatilacagitarihkesinlesti5c546ef972d99dersanelerinkapatilacagitarihkesinlesti5c546ef972d99 350 630 dersanelerjpg21641 Dersanelerin Kapatılacağı Tarih Kesinleşti! dersanelerjpg21641 Dersanelerin Kapatılacağı Tarih Kesinleşti! MILLI Eğitim Bakanlığı (MEB) dershane ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle yapılan görüşmelerin ardından dershane yasa taslağına son şeklini verdi Taslağa tarafından, özel etüt merkezleri kapatılmayacak, ama yaş sınırlaması getirilecek Çalışan annebabaları gözönüne alan bakanlık, özel etüt merkezlerine ödenti karşılığında 12 yaşa dek öğrenci almasına izin verecek Dershanelerin faaliyetlerini sona erdirmeleri için bahşedilen zaman ise 1 Eylül 2019 tarihi olarak yasa taslağında yer aldı Dershanelerde çalışan öğretmenler de yasayla birlikte insanlar eğitim merkezlerinde görevlendirilecek Öğretmenlerin bu merkezlerde görev alabilmesi için 5 yıl dershanede sigortalı olarak egzersiz kriteri arayacak olan bakanlık, çoğu öğretmenin dershanede tescil dışı çalıştığını, devlete alınacak dershane hoca sayının 15 bin civarında olduğunu belirledi AÇIK LİSE İSTEDİLER MEB'in araştırmasına tarafından dershaneler teşvik kategorisinde en çok arsa tahsisini isterken, dönüşülecek eğitim kurumu kategorisinde ise açık lise başvurusunda bulunuyor 2019 yılından itibaren özel okula dönüşemeyen dershaneler 2 yıllığına açık lise olarak eğitimlerine devam edebilecek Bu Nedenle 2019'ye dek bütün anlamıyla dershaneler dönüştürülecek Yasa taslağı ile birlikte özel okul olma kriterleri de yumuşatılacak Alkollü satmak yapılan mekanların eğitim kurumlarına uzaklığına yönelik ölçüt aranmayacak Özel okula dönüşebilmesi için 200 metrekare bahçe şartını da aramayan bakanlık, dershane binalarının müstakil binada olmasını şart olarak koşacak Bakanlığın dershaneleri, arsa tahsisi, kredi kolaylığı ve borç yapılandırması gibi tüm teşviklerden yararlandıracağı kaydedildi haber7 Genişletmek için tıkla
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.