AL KAPYA BİBER İçerdiği C vitaminiyle turunçgilleri artta bırakan al kapya biber vücuttaki toksinlerin atılmasına da yardımcıdır. Detoks programlarında inançla tercih edilebilir. CEVİZ Ceviz denilince akla gelen birinci şey omega-3 tıp. Omega-3 yağ asitleri hücrelerin detoksla birlikte daha kolay yenilenmesini sağlar. FINDIK Yüksek selenyum ve E vitamini içerdiği için karaciğerin toksinleri giderme yeteneğini artırır. Tıpkı hengamda kan kolesterol seviyelerinin düşmesine yardımcıdır. ZERDEÇAL Arınmayı artırmak için karaciğer fonksiyonlarını teşvik eder ve idrarda biriken zararlı hususları temizler. SOĞAN-SARIMSAK Sülfür içeriği nedeniyle karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Antibiyotik gibisi tesiriyle mikroplara karşı bağışıklık sistemini destekler. PANCAR Magnezyum, demir, çinko ve kalsiyum açısından varlıklı olan pancar vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırmaktadır. Kanserle uğraşta çok tesirli olan betasiyanin açısından da nispeten zengindir. ANANAS Hazmı kolaylaştıran ve barsak ariliği sağlayan bromelain enzimi nedeniyle vücuttan zararlı unsurların uzaklaştırılmasını sağlar. AVOKADO Suda eriyen ve suda erimeyen lifler içerdiğinden barsak aklığına yardımcı olur, romatizmal marazlara karşı esirgeyici ve uygunlaştırıcı tesiri vardır. SALATALIK Zararlı unsurları vücuttan atarken vücudu alkalize eder. |
REZENE Ağır lif içeriği sayesinde barsaklardan zararlı hususların atılımını hızlandırır sindirim sistemini rahatlatır. TARÇIN Demir, kalsiyum ve manganazdan zengindir. Yağ asitlerinin parçalanmasını kolaylaştırırken şeker metabolizmasını da düzenleyerek karaciğerin yükünü azaltır. MAYDANOZ Karaciğerin metabolizmasını hızlandırarak toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Böbreklerin çalışmasını arttırıcı tesiri vardır. A, C ve K vitaminlerinden çok zengindir. |