

Rafine edilmemiş besinler, (etler, beyaz pirinç, beyaz ekmek, beyaz şeker) şekerlemeler, yağlı ve kızarmış yiyecekler vücudumuzda asidik bir ortam yaratır ve birçok hastalık ortaya çıkar.
Besinlerimizdeki bütün esirgeyici, renk verici, tat verici kimyasal hususlar, hava kirliliği, sigara ve alkol tasarrufu vücudumuza kimyasal zehirler ekler. Bu zehirli atık eserlerin bir kısmı böbrekler, bağırsaklar yoluyla, terleme yoluyla deri tarafından dışarı atılıyor. Büyük bir kısmı ise hücrelere, organlara, atar damarlara, salgı bezlerine yapışır. Kan dolaşırken, kanla akar. Bütün vücudu dolaşır.
Illetlerin sebebi yalnızca mikroplar değildir. Vücutta biriken muaf radikaller, asidik bir hale gelip saflığını yitiren vücudumuzu mikroplara yenik hale getirirler. Bakteri ve virüsler bu ortamda çoğalır. Birebir mikrobu taşıyan bir kişi hastalanmazken, oburu hasta olabilir. Hastalık, vücudun bundan kurtulma gayretidir. Vücudu gerçek sıhhatine vücudun zehirlerden temizlenmesiyle ulaşır.