Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Detoksunuzu desteklemek için tüketeniz gereken besinler

Detoksunuzu desteklemek için tüketeniz gereken besinler
0
125

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Hergün yüzlerce toksine maruz kaldığımız bir yerkürede yaşıyoruz. Günümüzde ulaşılan teknoloji, makineleşme hayatı rahatlattığı kadar endüstriyel beslenmenin inanılmaz artması, kişilerin köylerden kentlere göçü, hava kirliliği , kimyasal paklık eserleri, besinler üzerinde kullanılan kimyasal böcek öldürücü ilaçlar bir o kadar sıhhatimizi tehdit eder duruma geldi. Toksinler her beşerde tıpkı etkiyi göstermemekte . Biyokimyasal ve genetik değişiklikler toksinlere karşı olan direnci değiştirebilmektedir.Ek olarak evlatlar toksinlere dayanıklılığı az olan hassas canlılardır çocukluk çağında bu biçim belirtilere dikkat etmek gerekmektedir.Hamileler ve ana sütü içen bebekler toksinlere karşı en açık riskli öbektir. Bu metnimizde vücudumuzdan toksinleri atmak için vücudunuza destek olacak yiyecekler ve yollardan bahsetmek istiyorum.

Detoks vücudumuzu gereksiz atıklardan arınması durumudur, vücudumuz toksinler tarafından ağır maruziyete uğrarsa maatteessüf hasta oluruz.
Vücudumuzda toksifikasyon sürecini karaciğer üstlenir, birçok farklı enzimin vazife aldığı reaksiyonlarla zararlı kimyasal , hormon , toxinleri karaciğer suda eriyen metabolitlere cevirir. Çevrilen metabolitler bağırsaklar böbrekler ve deri aracılığı ile atılır.
Sağlıklı toksin atımı için Azık Sensitiviteleri ve Leaky Gut makalemizde bahsettiğimiz sağlıklı bağırsağa sahip olmalıyız. Ek olarak bol ölçüde duru ve Ph ‘ı elverişli sular kullanmalıyız.Terleme de bir öbür detoks metodudur. İnfrared Sauna’da yapılan terleme de bir detoks sürecidir.Yapacağımız işle çok kolay...

Maruziyeti minimuma indirip detoksu maksimuma çekmeliyiz. Organik beslenmeye dikkat etmeli elimizden geldiğince GDO’suz Endüstriyel olmayan ve pestisit kullanılmamış eserleri seçmeliyiz.
Olağan olarak haftada 8-10 öğün organik , nişasta içermeyen ve bol sebzeli ögünler seçmeliyiz. Bu öğünlerde olması gereken besinleri sırayla belirtmek gerekirse;

1-) Brokoli ve Turpgil Besinler: Turpgil familyası içinde bulunan roka , brokoli , brüksel lahanası , karnıbahar , lahana , kara lahana ve pazı üzere sebzeler glucosinate denilen bir unsurdan zengindir. Bu husus dolaylı yollardan fitokimyasallar salgılayarak östrojen üzere birçok kimyasalı istikrarlar. Başkaca bu besinler bilhassa hormon hassas kanserleri (meme ca gibi) önlemede kıymetli rol oynar. Ayrıyeten yeşil turpgiller klorofil içerir. Klorofil detoks kapasitesi arttıran özelliğe sahiptir.

2-)Sarımsak ve Allium ailesi: Bu bitki ailesinde bulunan soğan , yeşil soğan , pırasa , beyaz turp , sarımsak üzere besinler sulfur içerirler. Kokularındaki sertlik bu nedenledir. Lakin asıl kıymetli olan sıhhate yararlarıdır.Önemli anti-inflamatuar tesirleri vardır. Bu anti-inflamatuar tesirin yanında kalp illetlerini önlemede , mide ve kolon kanserinden korunmada çok yararlıdır. Karaciğerde birçok reaksiyona girip karsinogenleri detokse ederler.Ayrıca değerli bir antioksidan olan glutathione salgılarlar.

3-Maydanoz ve Başka Yeşil Yapraklılar: Bu ailede bulunan pazı , maydanoz, kişniş , hindiba üzere bitkilerin klorofil içerdiklerinden bahsetmiştik. Bu bitkiler ayrıyeten mahsusen sigara içicilerinde süratlice artan polycylic aromatik hidrokarbon dediğimiz kanserojen unsurları detoksifiye eder. Ayrıyeten etle birlikte yenildiğinde etlerde bulunan ve vücuda zararlı bir toksin olan heterosiklik aminlerin emilimini bozar. Bu nedenle etin yanında bolca yeşil önerilmektedir.

4-) Zerdeçal: Zerdeçal mükemmel bir anti-inflamatuardır. Her türlü öğünde kullanılmasını ve beslenmeye katılmasını klinisyenler olarak önermekteyiz. Münhasıran otoimmün marazı olanlara kesin olarak önerilmektedir. Zerdeçalin ana unsuru Curcumin dediğimiz bir metabolittir. Metabolit karaciğer reaksiyonlarını düzenler ve kansere karşı muhafaza buna ek olarak Alzheimer riskinde azalmaya neden olur.

5-) Al Orman Meyveleri : Bögürtlen , yaban mersini , ahududu , framboaz üzere meyveler bilinen en güçlü antioksidanlardır. İçerdikleri Ellagic Asit sayesinde cancer hücrelerinin gelişimini engellerler ve nötralize ederler.

6-)Limon: Limon yüksek orantıda C vitamin içeriği olan başkaca detokslarda en ziyade bilinen ve kullanılan eserdir. Karaciğer üzerinden tesir mekanizmasi olan limon toksinleri suda erir hale çevirip atılmasını kolalaştırır. Her sabah teklifimiz birkaç damla limon damlatılmış suyla güne başlamaktır.

7-)Yeşil Çay: İçinde bulunan EPCG hususu çok güçlü bir antioksidandır.

:cool: Pancar: İçerisinde bulunan betalain ismi verilen husus sayesinde metilasyonu kolaylastırır. Karaciğerde Faz 2 denilen detoks mekanizmasını etkinleştirir.Ayrıca anti- inflamatuar olan betalain sayesinde kronik illetlerden korunmada gercekleşmiş olur. Başkaca sindirimi kolaylaştırır.

9-) Keten Tohumu : Keten Tohumu osteoporoz , hormon ilgili kanserler ve kalp illetleri riskini azaltır.

10-) Enginar: Enginar içeriğinde bulunan sinarin unsuru sayesinde ödem söktürücü tesir gösterir. Buna ek olarak karaciger ve safra kesesi üzerine olumlu tesirleri bulunur.

 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt