Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

DEÜ’den, 100. Yaşında İzmir’de Bilim Etkinliği

DEÜ’den, 100. Yaşında İzmir’de Bilim Etkinliği

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
bha_5_b1153299bd7f5448c216.jpg

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in Kurtuluşu’unun 100. Yılı kapsamında; ‘100. Yaşında İzmir’de Bilim’ semineri düzenledi. Aktiflikte konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üretimden istihdama; tarihi ve kültürel zenginliklerine kadar birçok konuda farkını ortaya koyan kentimiz, vakit içinde bilimin de merkez üslerinden birisine dönüşmüştür” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. Yıl aktiflikleri kapsamında; ‘100. Yaşında İzmir’de Bilim’ semineri düzenledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından, DEÜ Daima Eğitim Merkezi (DESEM) 15 Temmuz Şehitleri Salonu’nda düzenlenen aktifliğe, iştirakçiler ağır ilgi gösterdi. Bilim dünyasının temsilcilerinin ve İzmir'in bilimle geldiği stratejik pozisyonun anlatıldığı aktiflikte, DEÜ’nün İzmir’e ve bilim dünyasına sağladığı katma pahaya de dikkat çekildi. Çalıştayda konuşan DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar, “Bilim, keşfetmek ve anlamaktır; matematiğin lisanı ile konuşmaktır. Bilim, kimi vakit araştırmak ve ölçmektir kimi vakit yıkılan bir kentin bahtını ihya ve inşa etmektir. Bu noktada yükseköğretim kurumlarının misyonu de hayata dokunmaktır; inisiyatif almaktır; doğruları ve hakikatleri aramaktır. Bunları yaparken; kentleri kalkındırmak ve toplumu aydınlatmak da sürecin ayrılmaz parçalarıdır” dedi.

Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasında ve Cumhuriyet’in bugünlere gelmesinde İzmir’in değerli roller üstlendiğini belirten Rektör Hotar, “Yokluk içinde ve kuvvetli koşullarda kurulan devletimiz, yıllar içinde birçok badirenin üstesinden gelmiş; İzmir’imiz de üzerine düşen sorumluluklarını kararlılıkla yerine getirmiştir. Üretimden istihdama; tarihi ve kültürel zenginliklerine kadar birçok konuda farkını ortaya koyan kentimiz, vakit içinde bilimin de merkez üslerinden birisine dönüşmüştür” biçiminde konuştu.

ÜNİVERSİTEMİZ, İZMİR’E BİRİNCİLERİ KAZANDIRDI

Küresel gayeleri olan araştırma üniversitemiz, birçok birincisi ve yeniliği kentimize kazandırmış bir devlet kurumudur diyen Hotar, “Günümüzde yaygın öğretim ve araştırma ağı ile birçok ilçede var olan kurumumuz, kentimizin toplumsal ve iktisadi hayatını zenginleştirmektedir. Rektörlüğümüz ise bu gerçekliğe uygun planlarını hayata geçirmektedir. O denli ki; Kiraz’da kentimizin birinci Veteriner Fakültesi’ni kurmamızın, Aliağa’da kentimizin birinci Mesleksel ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ni inşa etmemizin ve ülkemizin birinci Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı’nı açmamızın ardında, bu yaklaşım yer almaktadır” dedi.

YATIRIMLARIMIZLA İZMİR’E BEDEL KATIYORUZ

DEÜ’nün; kente kazandırmış olduğu akademik ve finansal yatırımlarla İzmir’e kıymet kattığını tabir eden Rektör Hotar, “DEPARK’ın Tınaztepe Yerleşkesindeki alanı, Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 60 oranında büyütüldü. ‘GAMA’ ismini verdiğimiz hizmet binasını kazandırmak için birinci adımları attık. Yabancı Lisanlar Yüksek Okulu 50 milyon TL’lik yatırımla yeni binasına kavuştu. Yaklaşık 30 milyon TL yatırım bedeli bulunan ‘Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nı açtık. Bilişim altyapısı ve bilgi güvenliğine yönelik uygulamalarımızı, 6.4 milyon TL’lik yatırımla yeniledik. Alsancak’taki Rektörlük Binamız ve ekleri, korunması gereken kültür varlığı olarak tescil edildi. Diş Hekimliği Fakültesi’ni kurduk; Ağız ve Diş Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni hizmete açtık. Yaklaşık 15 milyon TL yatırımla kurduğumuz Oksijen Üretim Merkezi’ni, hastanemize kazandırdık. Klâsik ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni açtık; ülkemizin birinci Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’ni kurduk. URAP’ın açıkladığı 2021-2022 Dünya Alan Sıralaması listesine 8 alanda sıralamaya girme muvaffakiyetini elde ettik; Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni aldık” halinde konuştu.

‘HERKES İÇİN BİLİM’

Etkinlikte konuşan DEÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aylin Alın, “Bilim Hayatın her alanında karşımıza çıkıyor. Temel bilimin emeli doğayı anlamak. Bu da nereden çıkıyor; merak ediyoruz. Merak olmayınca bilim de olmuyor. Hasebiyle biz de öğrencilerimize meraklı olmayı, merak etmeyi öğretmeye çalışıyoruz. Mezunlarımızdan gördüğümüz kadarıyla da bun da başarılı oluyoruz. Lakin bununla sonlu kalmamamız gerektiğinin farkındayız. Zira gelecek çocukların ellerinde. Bu gayeyle çocuklara ve gençlere yönelik, “Herkes İçin Bilim” isimli bir toplumsal sorumluluk projesi geliştirdik ve bu kapsamda ortaokullara yönelik birinci kitabımız çıktı” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı