Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dev fabrikalar yetmiyor, tüketici tercihlerine göre üretim şart

Dev fabrikalar yetmiyor, tüketici tercihlerine göre üretim şart

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Dev%2Dfabrikalar%2Dyetmiyor%2Dtuketici%2Dtercihlerine%2Dgore%2Duretim%2Dsart%2D226973%2Ejpg

Bu yıl “Kendi temanı kendin belirle” temasıyla düzenlenen müsabakanın ödül merasiminin açılış konuşmalarını Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Ticaret Bakan Yardımcısı İstek Tuna Turagay ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lider Vekili Zeki Kıvanç yaptı.

ATHİB bünyesinde faaliyet gösteren firmaların tasarım kapasitelerinin yükseltilmesi ve katma pahalı üretimin arttırılması, genç tasarımcıların kesime kazandırılması gayesiyle düzenlenen müsabakanın ödül merasiminde konuşan ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışı Yürütme Şurası Lideri ve TİM Lider Vekili Zeki Kıvanç, “1995 yılında bir eser için 9 gün bekleyen tüketici bugün tıpkı eseri 24 saatte, üstelik de şahsileşmiş dizaynla talep ediyor, günümüzde moda bölümünde en kıymetli trendlerin başında bireye özel tasarım geliyor. Bu da dizaynın dalın geleceği için değerini gösteriyor” dedi.

Artık dev fabrikalar yapmanın kâfi olmadığını söyleyen Zeki Kıvanç, “Bu fabrikaların tüketici tercihlerine nazaran üretim yapmasını sağlamak gerekli. Özgün dizaynlar yapmak, tüketiciyi uygun tanımak, tüketicinin ruhuna dokunmasını bilen dizaynlar yapmaya muhtaçlık var” halinde konuştu.

Varlıklı kültürümüzün ruhunu yansıtan dizaynların dünyanın her yerinde tüketiciyle buluşmasını hedeflediklerini belirten Zeki Kıvanç, “Uluslararası pazarda daha aktif olmayı hedefliyoruz. Bölgemizdeki firmaların tasarım kültürünü benimsemesini istiyoruz. Kendi kültürümüzle özgün ve küresel kıymetler yaratmak istiyoruz” dedi.

700’e yakın tasarımcıyı dalla buluşturduk

Tasarıların kumaş haline gelinceye kadar uzun ve güçlü bir süreçten geçtiğini belirten Kıvanç, “Bugüne kadar düzenlediğimiz 7 yarışla 700’e yakın tasarımcıyı kesimle buluşturduk” dedi ve kelamlarını şöyle sürdürdü, “Nitelikli dizayncı yetenekli öğrencilerin ortasından çıkar. Bugüne kadar moda tasarımı ile ilgili kısımlara öğrenciler yetenek imtihanı ile alınıyordu fakat YÖK’ün bu yıl aldığı kararla ismi geçen kısımlara merkezi yerleştirme ile öğrenci alınacak. Bu kararın gerçek olmadığını düşünüyoruz. Yaratıcı yeteneklerin merkezi imtihanla ölçülebileceğine inanmıyoruz ve YÖK’ün bu kararı gözden geçirmesini bekliyoruz.”

Yurtdışında eğitim imkanına kavuşacaklar

topluodull.jpg

ATHİB tarafından Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) dayanağıyla düzenlenen müsabakada birinci Unutuş Irmağı ve Lethe’nin buluşmasını anlatan mitolojik kıssadan ilham alan Sedef Sena Güler’in tasarımı olurken, ikinci Serdar Akyüz, üçüncü Maide Özer oldu. LC Waikiki özel mükafatını Beyaz Atman ve Aykut Alcı aldığı yarışta birinci 25 bin TL, ikinci 20 bin TL ve üçüncü de 15 bin TL para ödülünün sahibi oldu.

Finale kalan 10 finalist; dokuma kumaş tezgahı sahibi olurken, LC Waikiki’de Kurumsal Akademi Eğitimi ve Premier Vision Fuarı’na katılma, sponsor firmalarda dizaynını üretme, dokuma stajı yapma ve bu firmadan mentörlük alma hakkını kazanırken ayrıyeten birinci 3 dizayncı yurtdışında eğitim alacak.

Müsabakada birinci olan Sedef Sena Güler’in mükafatı Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Ticaret Bakan Yardımcısı İstek Tuna Turagay, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lider Vekili Zeki Kıvanç tarafından verildi.

858,506Konular
982,995Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt