Bitcoin boğaları geri çekilme nöbetinde olabilir. Hedge fon yöneticisi Mark Yusko, lider kripto para biriminin son birkaç haftadaki keskin rallisi nedeniyle yatırımcıların kâr elde edeceğine inanıyor.
Mark Yusko: 100.000 dolara ulaşabileceğimizi düşünen birçok insan var
Morgan Creek Capital Management CEO’su ve CIO’su Cuma günü CNBC’nin “Trading Nation”a verdiği demeçte, stoktan akışa modeli (S2F) yapmamız gerektiğini söylüyor:
Ayrıca küçük bir konsolidasyona şaşırmam. Bakın, daha 15 günlük olan bu ay %40 arttık.
Kripto para birimi ve özellikle de Bitcoin konusunda uzun süredir yükseliş içindeyiz.
Ancak Yusko yine de, en son performansın sürdürülebilirliğini sorguluyor:
Şu anda ne kadar aşırı alım yaptığımız göz önüne alındığında tazelenen bir duraklama beni şaşırtmaz. Söylentiyi satın alma, haberleri satma riski var.
Yusko’ya göre herhangi bir kar elde etme geçici olacak. Ancak uzmanın çağrısı, Bitcoin’in (BTC) beş yıl içinde 250.000 dolara ulaşması. Yusko, uzun vade için şunlar söylüyor:
Klasik arz ve talep. Bir varlık olarak Bitcoin ile ilgili güzel şeylerden biri, sınırlı bir arza sahip olmasıdır. Önümüzdeki 140 yıl boyunca her gün madencilik sürecinde ne kadar Bitcoin basılacağını biliyoruz.
Beş yıl içinde Yusko, Bitcoin’in piyasa değerine göre değerinin altına eşit olacağını tahmin ediyor:
Bitcoin’in altının olduğuna ve yerini aldığına inanıyorum. Artık dijital altın.
Bence tam bir enflasyon dönemi yaşama ihtimalimiz gerçekten çok düşük. Normal, deflasyonist bir ölüm sarmalında olmamızdır. Birkaç on yıldır devam ediyor.
Yaşlanan bir nüfusa ve büyük virüs yardım önlemlerinin etkisine büyük katalizörler olarak atıfta bulunuyor:
Kötü demografiye sahibiz, çok fazla insan emeklilik yaşına geliyor. Çok fazla borcumuz var. Bütün bunlar deflasyona yol açıyor.
Bu arada Yusko, Bitcoin, Ethereum, altın ve Coinbase hisselerine sahiptir.