iltasyazilim
FD Üye
Dev Gibi Kabaran Poğaça Açma Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta(Sarısı üzerine)
*1 paket instant maya (Yarım paket yaş maya da olur)
*2 dolu yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*665 su bardağı un (Kontrollü ekleyin markadan dolayı farkedebilir)
Dev Gibi Kabaran Poğaça Açma Hamuru Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar dilerim
Bu tarif asla şaşmaz Sürekli yapıyorum ve çok beğeniliyor Mutlaka denemelisiniz İster açma yapın ister poğaça ikisi de muhteşem oluyor Yapıp pişirip buzluğa da atabilirsiniz
Sütü ısıtalım Yoğurma kabına maya, şeker ve sütü alıp 10 dakika aktifleşmesi için bekleyelim Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek unu azar azar ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim
Üzerini streç film ile kapatalım Kalın bir örtüye sararak 1 saat bekletelim
Eğer vaktiniz yoksa ya da kışın soğuk havalarda fırını 10 dakika kadar 100° ısıtıp kapatın ve hamuru içine alıp kapağı kapalı şekilde 2030 dakika bekletin
Evet mayalanan hamurunuz kullanıma hazır
Afiyet olsun
*2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta(Sarısı üzerine)
*1 paket instant maya (Yarım paket yaş maya da olur)
*2 dolu yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*665 su bardağı un (Kontrollü ekleyin markadan dolayı farkedebilir)
Dev Gibi Kabaran Poğaça Açma Hamuru Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar dilerim
Bu tarif asla şaşmaz Sürekli yapıyorum ve çok beğeniliyor Mutlaka denemelisiniz İster açma yapın ister poğaça ikisi de muhteşem oluyor Yapıp pişirip buzluğa da atabilirsiniz
Sütü ısıtalım Yoğurma kabına maya, şeker ve sütü alıp 10 dakika aktifleşmesi için bekleyelim Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek unu azar azar ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim
Üzerini streç film ile kapatalım Kalın bir örtüye sararak 1 saat bekletelim
Eğer vaktiniz yoksa ya da kışın soğuk havalarda fırını 10 dakika kadar 100° ısıtıp kapatın ve hamuru içine alıp kapağı kapalı şekilde 2030 dakika bekletin
Evet mayalanan hamurunuz kullanıma hazır
Afiyet olsun