Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dev Santral, Windows 7ye Kurban Gidenlerin Arasına Katıldı

Dev Santral, Windows 7ye Kurban Gidenlerin Arasına Katıldı
0
119

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
dev-santral-windows-7ye-kurban-gidenlerin-arasina-katildi.jpg

Florida, Oldsmar kentinde bir su arıtma tesisine yapılan son siber hücum hakkında farklı detaylar ortaya çıktı. Sorun, tesisin hala eski Windows 7 bilgisayarlar kullanmasından kaynaklanıyormuş...

Raporlar, araştırmacıların şu kelamlarını aktarıyor: "Siber saldırganların sisteme, su arıtmayı uzaktan yönetmek için kullanılan yazılımların açıklarından, zayıf parola güvenliğinden ve eski bir Windows 7 işletim sistemi dahil olmak üzere siber güvenlik zayıflıklarından yararlanarak erişmiş olduğu düşünülüyor."

Bir yönetici durumu fark etmeseydi büyük bir felakete yol açabilecek olan hack, sivil altyapıda operasyonel teknolojiye yönelik tehdide bir sefer daha dikkat çekti.

Microsoft, Windows 7 için temel takviyesi 13 Ocak 2015'te sona erdirdi, lakin güvenlik güncellemeleri göndermeye devam etti. İşletim sisteminin ömrü 14 Ocak 2020'de sona erdi ve Microsoft tüm kullanıcıları Windows 10'a geçmeye teşvik ediyor. Fakat buna karşın milyonlarca kullanıcı hala Windows 7'de vaz geçmiş değil. Görünüşe nazaran Oldsmar ilçesinin su arıtma tesisi de bunlardan biri.

Operasyonel teknolojinin sömürülmesini önlemek için yazılım tahlilleri sunan PAS'ın kurucusu Eddie Habibi, "Siber risk kapsamının büyük bir kısmı kritik altyapıyı hedefliyor. Birçok endüstriyel denetim sistemi güvenlik göz önünde bulundurularak tasarlanmadığı ve konuşlandırılmadığı için zayıf sistemlerin üzerinden bu aygıtları denetim altına almak kolaylaşıyor" diyor. 

858,528Konular
981,488Mesajlar
31,429Kullanıcılar
gule_2121Son üye
Üst Alt