iltasyazilim
FD Üye
Dev Talaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr dana kontrafile
*3 çorba kaşığı tereyağı
*1 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*26 adet kare milföy
*1 adet yumurta sarısı
*1 miktar garnitür
Dev Talaş Böreği Tarifi Yapılışı 12 tane kare milföy hamurunu yarım santim üst üste gelecek şekilde pişirme kağıdının üzerine yerleştirin Bazı milföy paketlerinden hamurlar 2’li olarak çıkıyor Sizdeki de öyleyse 6 parçayı benim videoda yaptığım gibi yerleştirebilirsiniz
Üst üste gelen yerlere elinizle biraz bastırıp üzerine bir pişirme kağıdı daha yerleştirin ve merdane ile kalın yerlerini düzleyecek şekilde bastırın Pişirme kağıdı burada hem hamuru açarken bize kolaylık sağlıyor hem de hamur tepsiye yapışmadan fırında kolayca pişirebilmemizi sağlıyor
Üstündeki pişirme kağıdını alıp alttaki pişirme kağıdı ile birlikte 25×35 cm’lik bir tepsiye milföyleri yerleştirin
Kabarmaya çok müsait oldukları için çatalla gelişi güzel delikler açın ve üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştirin
Kör pişirme de denilen bir teknikle milföyleri çok kabarmadan pişireceğiz
Pişirme kağıdının üzerine bolca kuru fasulye dökün Sadece fasulye değil mercimek, nohut, pirinç vs hangisi varsa kullanabilirsiniz Ben bizim mutfakta kör pişirme için ayırdığımız fasulyeleri kullandım
Tepsiyi 200 derecede altlı üstlü çalışan fırının tabanına koyun 20 dakika pişirin
200 gr kontrafileyi küp küp doğrayın
Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup altını açın
Yağ ısınınca etleri tavada mühürlemeye başlayın
Etler mühürlenince üzerine 1 soğanı piyazlık doğrayıp ekleyin
Soğanlar karamelize oluncaya kadar kavurun
Tavaya yapışan güzellikleri sıyırmak için tavaya 5 kaşık sıcak su ekleyin ve spatula ile tavaya yapışanları sıyırın
1’er dolu tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber ekleyin
1 paket garnitür de ekleyip karıştırın Garnitürü donmuş olarak alıp, yemek yapmaya başlarken sudan geçirip, süzgece koyun Kullanacağınız zamana kadar kendilerine geleceklerdir
İç soğurken, fırındaki milföyün üzerindeki fasulyeleri ve pişirme kağıdı alın 17 Üstü açık bir şekilde de 10 dakika fırının orta katında pişirin ve fırından çıkartıp soğutun
Böreğin üzeri için, altı için yaptığınız gibi tekrar 12 kare milföyü pişirme kağıdına yerleştirin ve merdaneyle kabarık yerlerini düzleyin
Pişirdiğiniz tepsideki tabana iç harcını doldurun
Açtığınız yeni hamuru böreğin üzerine yerleştirin
Kenarların aynı hizaya geldiğini kontrol ettikten sonra kenarlarını altta pişen hamurun kenarlarına doğru kıvırarak yerleştirin
Çatalın ucuyla kenarlara çizikler atın Böylece hamur hem daha güzel görünecek hem de birbirine iyice yapışacak
Son olarak üzeri için yine ikili milföyü alın ve yarım santim kalınlığında uzun şeritler kesin
Bu şeritlerden 2 tane örgü yapıp böreğin ortasına artı şeklinde yerleştirin
1 yumurtanın sarısını çırpın İçerisine 2 çorba kaşığı su ekleyip karıştırın
Böreğin üzerine fırça ile sürüp tekrar 200 derecede altlı üstlü çalışan fırının orta rafına yerleştirin
50 dakika da bu şekilde pişirince nefis talaş böreği hazır
*250 gr dana kontrafile
*3 çorba kaşığı tereyağı
*1 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*26 adet kare milföy
*1 adet yumurta sarısı
*1 miktar garnitür
Dev Talaş Böreği Tarifi Yapılışı 12 tane kare milföy hamurunu yarım santim üst üste gelecek şekilde pişirme kağıdının üzerine yerleştirin Bazı milföy paketlerinden hamurlar 2’li olarak çıkıyor Sizdeki de öyleyse 6 parçayı benim videoda yaptığım gibi yerleştirebilirsiniz
Üst üste gelen yerlere elinizle biraz bastırıp üzerine bir pişirme kağıdı daha yerleştirin ve merdane ile kalın yerlerini düzleyecek şekilde bastırın Pişirme kağıdı burada hem hamuru açarken bize kolaylık sağlıyor hem de hamur tepsiye yapışmadan fırında kolayca pişirebilmemizi sağlıyor
Üstündeki pişirme kağıdını alıp alttaki pişirme kağıdı ile birlikte 25×35 cm’lik bir tepsiye milföyleri yerleştirin
Kabarmaya çok müsait oldukları için çatalla gelişi güzel delikler açın ve üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştirin
Kör pişirme de denilen bir teknikle milföyleri çok kabarmadan pişireceğiz
Pişirme kağıdının üzerine bolca kuru fasulye dökün Sadece fasulye değil mercimek, nohut, pirinç vs hangisi varsa kullanabilirsiniz Ben bizim mutfakta kör pişirme için ayırdığımız fasulyeleri kullandım
Tepsiyi 200 derecede altlı üstlü çalışan fırının tabanına koyun 20 dakika pişirin
200 gr kontrafileyi küp küp doğrayın
Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup altını açın
Yağ ısınınca etleri tavada mühürlemeye başlayın
Etler mühürlenince üzerine 1 soğanı piyazlık doğrayıp ekleyin
Soğanlar karamelize oluncaya kadar kavurun
Tavaya yapışan güzellikleri sıyırmak için tavaya 5 kaşık sıcak su ekleyin ve spatula ile tavaya yapışanları sıyırın
1’er dolu tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber ekleyin
1 paket garnitür de ekleyip karıştırın Garnitürü donmuş olarak alıp, yemek yapmaya başlarken sudan geçirip, süzgece koyun Kullanacağınız zamana kadar kendilerine geleceklerdir
İç soğurken, fırındaki milföyün üzerindeki fasulyeleri ve pişirme kağıdı alın 17 Üstü açık bir şekilde de 10 dakika fırının orta katında pişirin ve fırından çıkartıp soğutun
Böreğin üzeri için, altı için yaptığınız gibi tekrar 12 kare milföyü pişirme kağıdına yerleştirin ve merdaneyle kabarık yerlerini düzleyin
Pişirdiğiniz tepsideki tabana iç harcını doldurun
Açtığınız yeni hamuru böreğin üzerine yerleştirin
Kenarların aynı hizaya geldiğini kontrol ettikten sonra kenarlarını altta pişen hamurun kenarlarına doğru kıvırarak yerleştirin
Çatalın ucuyla kenarlara çizikler atın Böylece hamur hem daha güzel görünecek hem de birbirine iyice yapışacak
Son olarak üzeri için yine ikili milföyü alın ve yarım santim kalınlığında uzun şeritler kesin
Bu şeritlerden 2 tane örgü yapıp böreğin ortasına artı şeklinde yerleştirin
1 yumurtanın sarısını çırpın İçerisine 2 çorba kaşığı su ekleyip karıştırın
Böreğin üzerine fırça ile sürüp tekrar 200 derecede altlı üstlü çalışan fırının orta rafına yerleştirin
50 dakika da bu şekilde pişirince nefis talaş böreği hazır