Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

deve neden itaat etmedi

deve neden itaat etmedi
0
368

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
sahibine itaat etmeyen deve

B iraz dikkat edersek, bir kimsenin namazı terk ettiği vakit ALLAH ,u zülcelel o kimseden yüz çevirdiği gibi, öteki mahlukatlarda ondan yüz çevirmektedir Ukay bin Ebu Talib (ra) şöyle rivayat etmiştir Hz Peygamber (sav) ile beraber yürüyordukBir deve süratli geldi bize yetişti ve dile gelerek, Ya Rasulallah! Ne olur beni kurtar; dedi Az sonradan bir bedevi de elinde kılıcıyla yanımıza geldi:
HzPeygamber(sav): Bu zavallıdan ne istiyorsun?diye sorduBedevi dedi ama:
Ben bu deveyi büyük para vererek satın aldım,fakat bahna itaat etmiyorOnu kesip hiç olmaszsa etinden faydalanayım
HzPeygamber(sav) deveye: Neden sahibine itaat etmiyorsun?diye sorduDeve dedi fakat:
Ya Resulallah!Bunlar yatsı namazını kılmadan uyuyorlarEğer yatsı namazını kılacaklarına dair söz verirse,ben ona itaat ederimYoksa Allah tarafından bende onların içindeyken bir cefa gelmesinden korkuyorum
Bunun üzerine HzPeygamber(sav) o bedeviden bir daha yatsı namazını kılmadan yatmayacağına dair laf aldı,deveyi ona teslim ettiO da devesini alıp evine gitti
İşte yalnızca bu durum bile,ders olarak hepimize yeterlidirHayvan aklı olmadığı halde Allah'u Zülecelal'in namaz emrine karşısında durağan olanlardan kaçıyorken,bizim hala namazdan uzaktan durmamız fazla yanlıştır

*