iltasyazilim
FD Üye
Develi Cıvıklısı (Yağlama Şebit) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*3 su bardağı un
*1 tatlı kasığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı kuru maya
İç harcı için;
*5 adet domates
*1 kasık domates salçası
*2 tane soğan yağ
*Yarım kilo kıyma tuz
*3 tane sivri biber
Develi Cıvıklısı (Yağlama Şebit) Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru yapıp dinlediriyoruz Klasik yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak
*Mayamızı su ile açıp, unumuzu tuzumu şekererimizi ekleyelim
*En az yarım saat bekletelim, dinlensin
*O arada iç harcımız yağda minik doğradığımız soğanları ve biberleri kavuralım
*Daha sonra kıymamızı atalım
*Suyunu çekince kıymalar domatesimizi ve salçamızı koyup, pişmeye bırakalım
*Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden parçalar alıp, yuvarlak şeklinde açalım ve yağsız bir tavada pişirelim
*Bütün hamurları pişirdikten sonra sıra ile bir hamur alıp, iç harcı koyalım
*Sonra tekrar hamur ve iç harç koyalım
*Hamurumuz biten kadar bu işlemi gercekleştirelim
*Hamurları iç harcıyla yaptıkdan sonra 4’e bölüp, arasına sarımsaklı yoğurdumuzu koyalım
*Yapacaklara afiyet olsun müthiş bir tarifdir ?? kayserililer bilir
*3 su bardağı un
*1 tatlı kasığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı kuru maya
İç harcı için;
*5 adet domates
*1 kasık domates salçası
*2 tane soğan yağ
*Yarım kilo kıyma tuz
*3 tane sivri biber
Develi Cıvıklısı (Yağlama Şebit) Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru yapıp dinlediriyoruz Klasik yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak
*Mayamızı su ile açıp, unumuzu tuzumu şekererimizi ekleyelim
*En az yarım saat bekletelim, dinlensin
*O arada iç harcımız yağda minik doğradığımız soğanları ve biberleri kavuralım
*Daha sonra kıymamızı atalım
*Suyunu çekince kıymalar domatesimizi ve salçamızı koyup, pişmeye bırakalım
*Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden parçalar alıp, yuvarlak şeklinde açalım ve yağsız bir tavada pişirelim
*Bütün hamurları pişirdikten sonra sıra ile bir hamur alıp, iç harcı koyalım
*Sonra tekrar hamur ve iç harç koyalım
*Hamurumuz biten kadar bu işlemi gercekleştirelim
*Hamurları iç harcıyla yaptıkdan sonra 4’e bölüp, arasına sarımsaklı yoğurdumuzu koyalım
*Yapacaklara afiyet olsun müthiş bir tarifdir ?? kayserililer bilir