Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Devlet Bursu

Devlet Bursu
0
106

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
2019 Devlet Bursu
2019 başbakanlık Bursu
2019 Devlet Bursları

2019 Devlet Bursu
Başbakanlık bursu resmi adıyla Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Bursu Yuksek Oğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu aracalığı ile Acıkoğretim Fakultesi dahil tum lisans ve yuksek lisans programlarında oğrenim goren universitelilerin yararlanabildiği ve itibariyle burs alma şansınızın en yuksek olduğu burs imkanıdır

Universiteye yeni gidecek bir adaysanız, oncelikle OSS tercih formunuzda bulunan burs, ya da kredi istiyor musunuz? bolumunu işaretlemeniz gerekmektedir Bu kutuyu işaretlediyseniz, başbakanlık ya da oğrenim kredisinden biri cıkacak demektir Sonuclar ise okul acıldıktan sonra oğrenci işleri burolarına asılır

Bunun yanı sıra;
1 On lisans oğrencileri
2 Lisans oğrencileri
3 Acık Oğretim (Sadece oncelikli oğrenciler, şehit,gazi cocuğu,anne baba olu vb)
4 İki yıllık okullardan mezun olup, dort yıllık okulların ucuncu sınıfına ara vermeden intibakı yapan oğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında okuyanlara burs verilmez)
5 Yuksek Lisans(Master ve Doktora) oğrencileri, (hazırlık sınıfında okuyanlara burs verilmez)
6 Vakıf Universitesi oğrencileri
7 OSYM Sınavı sonucunda sayısal, sozel, eşit ağırlık, yabancı dil dallarında ilk 100′e giren oğrenciler
8 Ulke adına musabakalara katılan, Amator Milli Sporcu oğrenciler,
9 İkinci oğretim de okuyan oğrenciler
Burstan yararlanabilir

Başbakanlık bursu her ayın 7′ sinde hesaplara yatar Bursu almaya hak kazandığınızda alttan 3′ten fazla dersiniz olmadığı surece bursunuz eğitim sureniz boyunca yatar

Burs muracaatında bulunan oğrencilerden sadece oncelik belgesi, anne, baba meslek belgesi istenilmektedir Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler alınmamakta ancak, kontrolleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamlarda yapılmaktadır İstenilen belgeler oğretim kurumlarında ve kurumun KYK adresinde ilan edilmekte, Acıkoğretim Fakultesi oğrencilerinin ise adreslerine duyuru yapılmaktadır

Oncelik Belgeleri

Amator Milli Sporcu belgesi, ilgili federasyondan alınacak,

Şehit veya gazi cocuğu belgesi

(Ama, felcli, bir veya iki kolu veya bacağı olmayanlar (tam teşekkullu devlet hastanesinden alınacak),

Lise ve dengi oğrenimlerini Yetiştirme Yurtlarında tamamlama belgesi,

Lise ve dengi oğrenimlerini Daruşşafaka Lisesinde tamamlama belgesi,

Anne veveya babası Yurtkurda calışanlar, emekli olanlar (ilgili kuruluştan alacakları onaylı belge),

5532 Sayılı Kanun kapsamında teror sebebiyle koyleri boşaltılanlar (valilikten alınacak)

Oğrenciler soz konusu belgeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alarak, belirlenen sure icerisinde bulundukları yerlerdeki Kurumun Bolge veveya Yurt Mudurluklerine, Bolge ve Yurt Mudurluğu bulunmayan yerlerde ise Kurumun “Cemal Gursel Cad No:61 06590 CebeciANKARA adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile gondermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir

858,481Konular
981,443Mesajlar
29,604Kullanıcılar
Üst Alt